НЕВРОХИРУРГЪТ ДОЦ. ЗАФЕР ТОКТАШ КОНСУЛТИРА БЕЗПЛАТНО ВЪВ ВАРНА

0
730

 

На 13-14 декември 2019 г. във Варна ще гостува авторитетният турски неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ. Топ специалистът с пациенти от цял свят, включително и България, е известен с успехите си при операции на гръбначния стълб и мозъчни тумори. Той ще даде безплатни консултации в морската столица по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината. Поради многото запитвания от страна на нуждаещи се от второ мнение и консултация, специалистът се съгласи да гостува във Варна за трети път тази година.

Доц. Зафер Оркун Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си. Автор е на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от най-авторитетните специалисти в южната ни съседка за лечение на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“, където разполагат с Center of Excellence за лечение на сколиоза.

Технологичните нововъведения в медицината доведоха до революционен напредък в областта на гръбначната хирургия през последните години. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до засегнатия участък се достига през кожен разрез от 1 – 1.5 см, като се работи със специален микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният метод е приложим както при един, така и при повече засегнати прешлени. Той е предпочитан от пациентите заради предимствата си, като например минимален белег след интервенцията, бързо възстановяване на тъканта, възможност за прохождане 6-8 часа след операцията и връщане към нормален живот след 15-20 дни възстановителен период.

Пациентите, които желаят да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Зафер Оркун Токташ на 13-14 декември, трябва да се запишат предварително на тел. 0878 500 730, както и да предоставят медицинските документи, с които разполагат до момента.

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения по целия свят, включително в Турция, Германия, Испания, Австрия, Израел, Чехия, САЩ, Гърция и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

 

Повече за Medical Park:

Болнична група „Медикал Парк“ (Турция) е създадена през 1995 г., основана на философията, че „Здравето е основно право на всеки“. Днес обединява 25 болници в 17 града, което я прави най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 държави. Всички болници от веригата „Медикал парк“ продължават да работят под девиза „Здраве за всеки“, като предоставят качествени, но достъпни медицински услуги за всички хора, независимо от техния социален статус и принадлежност. Всички те работят по международни стандарти, като използват най-съвременните методи в медицината.