Отстраняването на пропуски и дефекти след ремонта в ЕГ „Гео Милев“ в Добрич  може да доведе до  трисменен режим на учебните занятия, научи Дарик. Директорът на гимназията Милена Иванова потвърди  за ситуацията и уточни, че става въпрос за допуснати дефекти при ремонтните дейности, които трябва да се отстранят.

Езикова гимназия „Гео Милев“ е едно от четирите образователни заведения, включени в проект на община Добрич за реконструкция и модернизация, който се финансира от ОП „Региони в растеж“. Милена Иванова посочи, че в рамките на реконструкцията е извършена външна топлоизолация на сградата, подменени са трите инсталации – топлинна, електрическа и водоснадбителна. Подменени са подовите настилки в класните стаи, стените са освежени и боядисани. Обновен е   училищният двор, спортните игрища, монтирани са фитнес уреди, извършено е озеленяване.

„Ремонтът започна през февруари и през цялото време сме полагали усилия да организираме учебните занятия така, че да не се налага нашите ученици да учат в сградите на други училища“ – подчерта Милена Иванова. Училищното ръководство води разговори с фирмата изпълнител за отстраняване на допуснатите дефекти. Това, по думите на директора на гимназията, ще наложи да се освободят част от класните стаи, за да работят строителите.

Преминаването на трисменен режим ще е вероятно от края на първата десетдневка на декември и може би ще продължи около месец, каза директорът на гимназията.

https://dnews.bg/