Броят на загиналите при експлозията в турска мина нарасна до 28 души. Десетки миньори са спасени досега, съобщиха турските власти в събота. 11 ранени се лекуват в няколко болници.

„Броят на загиналите при взрива в Бартън достигна 28 души. Правим всичко необходимо за 11 ранени”, написа турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа в Twitter.

 

Причината за експлозията се разследва. Министърът на енергетиката Фатих Дьонмез заяви, че взривът вероятно е причинен от дим, което е препратка към запалителните газове, открити във въглищните мини.

bg-voice.com

В изявлението, направено от кабинета на губернатора, „36 минни работници са били отстранени от зоната на аварията досега при аварията, станала около 18.15 при код -300. 25 от уволнените ни работници загинаха, а 6 от миньорите бяха изпратени за лечение в Истанбул. Продължава лечението на 5 наши работници в болници в нашия град. Пожелаваме Божията милост на нашите братя миньори, които загубиха живота си, и желаем бързо възстановяване на нашите ранени братя.

https://mardinhaber.com.tr