Известни туристически места дават на пътниците много впечатления. Предлагаме ви селекция от най-невероятните места, които са скрити от туристите.

Саляр де Уюни, Боливия

Солното блато Salar de Uyuni се нарича най-голямото огледало на планетата. Когато солният блат е покрит със слой вода, всичко около него се отразява. Да погледнеш тази невероятна красота със собствените си очи, напомняща сюрреалистична картина, е мечтата на повечето пътници.

Суакопмунд, Намибия

В близост до град Суакопмунд в Намибия можете да видите едно от най-величествените места в света. Именно тук пясъчните дюни на пустинята Намиб и богатите сини вълни на Атлантическия океан “се срещат”. Спектакълът, демонстриращ цялото величие на природата, е просто завладяващ.

Каменни вълни, Аризона

Национален парк Койот Бътс, разположен на границата на Аризона и Юта, впечатлява с истинско природно чудо – живописни скали, наречени “Вълна”. Хиляди туристи мечтаят да видят това уникално място, но за да стигнат до тук имат нужда от специално разрешително. Не повече от 20 души могат да посетят “Вълната” на ден.

Лейк Хилър, Австралия

Гледайки снимките на ярко розовото езеро Хилър, е трудно да се повярва в съществуването му, защото изглежда, че това е Photoshop. Причината за уникалния цвят на водата в няколко езера в Австралия е някои водорасли и организми. Езерото Hiller е заобиколено от евкалиптова гора и се намира в близост до брега на Индийския океан. Всичко това създава просто невероятен контраст на цветовете.

Кападокия, Турция

Снимки на невероятните пейзажи на Кападокия изглежда са направени на друга планета. Тази област от вулканичен произход е идеална за пешеходен туризъм. Освен това на туристите се предлагат незабравими екскурзии в балони.

Таширо, Япония

Този остров, принадлежащ на Япония, е по-известен като “Царството на котките”. Котките са много почитани тук, дори им построиха храм. Всяка година Таширо става все по-популярен сред пътниците, които искат да видят царството на котките със собствените си очи.

Архипелаг Свалбард, Норвегия

Този архипелаг, разположен в Арктическия океан, е най-северната част на Норвегия. Свалбард привлича хора от цял свят благодарение на невероятните северни светлини, на които тук можете да се насладите не само през деня, но и през нощта.

Окуношима, Япония

Малкият японски остров Окуношима е по-известен като “Островът на зайците”. Както става ясно от това име, тук живеят огромен брой зайци. Именно благодарение на тези животни островът се превърна в истинска туристическа атракция.

Каньо Кристалес, Колумбия

Река Caño Cristales, която местното население нарича “река от пет цвята”, е една от най-уникалните и красиви в света. Благодарение на различните видове водорасли реката променя цвета си. За да се погледне този живописен феномен, идват туристи от цял свят.

Остров Сокотра, Йемен

Този остров в Индийския океан привлича туристи от цял свят с уникалната си флора и фауна. Тук можете да видите впечатляващите Драконови и Крастави дървета. Сокотра е дом на уникални видове прилепи, птици и газели.

Село Ивоар, Франция.

Това е малко пъстра село, което вече е на 700 години. Въпреки военното опустошение, селището е запазило първоначалния си вид. Близо до Женевското езеро има малък замък с ненадмината красота.

Село Ивоар винаги е изпълнено със смях и добри емоции. Има всичко: елегантни цветни лехи, и уютни къщи в провансалски стил, както и очарователни местни жители, които с удоволствие ще проведат екскурзия за запалените пътници.

Остров Кенгуру, Австралия.

Това е място, което е мечтата както на възрастните, така и на децата. Има много природни резервати и национални паркове с всичките си пейзажи на фона на красиви скали. На разходка пътник може да срещне коала, птиц, кенгуру и гущер на монитор. Също така тук можете да се полюбувате на най-сладките птици – джудже пингвини, хамбар сови и черни какадуси. Близо до брега на океана плуват делфини и тюлени.

Крепостта Буртанж, Нидерландия.

“Звездната крепост”, както се нарича още, е построена по време на Осемдесетгодишната война. Тази крепост е нов тип укрепление за защита срещу артилерия. Обиколка на крепостта ще ви разкаже много, освен това красиви пейзажи се отварят от върха й.

Албарасин, Испания.

Има и 18-км водопровод, който е построен от римляните. Старите павета незабележимо потапят туриста в испанския стил.

Девъншър, Англия.

Между другото, събитията, които са описани в книгата “Баскервилското кучет”, се извършват и в това село. Девъншър е истинското лице на страната. В образа на Девъншир се преплитат сурова английска сдържаност, комфорт и мистериозни пътеки.

Остров Хокайдо, Япония.

Това са терасата Unkai с лавандуловите полета, Синьото езеро и ски пистите. Тук можете да видите странно животно, което живее само на Hokkaidlo – ezo momonga.

Монсанто, Португалия.

Живописният град Монсанто изглежда е издълбан от скалата.

Панорамата от върха на планината се отваря невероятно: плочки, зеленина, планини. А автентичността на португалския град е просто невероятна!

Пернат каньон, Исландия.

Ако отидете в Исландия, не забравяйте да посетите Пернат каньон – и незабравими приключения ви очакват!

Алберобело, Италия.

Има около петнадесетстотин магически къщи с конусовидни покриви. Много от тях са на 700 години!

Алея с букове, Ирландия.

Идеята е да впечатлим всички, които влизат в града, който днес е голф клуб. Според легендата, под дърветата можете да срещнете призрака на Сивата дама.
Источник: https://apdou23.ru