• Президентът отбеляза, че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

МОСКВА, 15 октомври. /ТАСС/. Украинското контраофанзива се провали напълно, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта. Руският президент Владимир Путин заяви това в интервю за предаването “Москва. Кремъл. Путин”, фрагмент от което журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram .

“Що се отнася до контранастъплението, което уж е в застой, то се провали напълно. Знаем, че в определени райони на бойните действия противниковата страна все пак подготвя нови активни настъпателни операции. Виждаме това, знаем го. И ние също реагираме към него съответно“, каза Путин.

МОСКВА, 15 октомври. /ТАСС/. “Горещият” конфликт между Запада и Русия, ако се случи, няма да се ограничи до специална военна операция, “това ще бъде съвсем различна война”, каза руският президент Владимир Путин в интервю за “Москва. Кремъл”. Путин” по телевизионния канал “Россия-1” .

Така, по молба на водещия Павел Зарубин, той коментира препоръката на комисията на Конгреса на САЩ да се подготви за едновременна война както с Русия, така и с Китай, включително като се вземе предвид вариантът за ядрена конфронтация.

„Ние изхождаме от факта, че искаме мир и ако искат да воюват с Русия, това е съвсем друга война, това не е специална военна операция“, подчерта Путин.