Престрелка е избухнала във военната база Уади Сейна в Хартум. Най-малко осем украински наемници бяха убити при престрелка с военни в Судан. Това съобщи местното издание Al-Mashhad Al-Yemeni .

В материала се отбелязва, че въоръженият сблъсък между украинци и суданци е започнал след подкрепата на първите за израелската страна и масирани атаки на териториите на ивицата Газа. Уточнява се, че загиналите на суданските военни са около десет души.

Суданският портал Soukukkaz пише, че първоначално е възникнала словесна престрелка между екстремистите, а след това спорът е прераснал във въоръжен конфликт. Ресурсът посочи същия брой смъртни случаи.

Медиите отбелязват, че случилото се доказва присъствието на украински персонал в Судан. Известно е, че инцидентът е станал във военновъздушната база Wadi Seydna, разположена в Хартум.

Миналото лято източник съобщи, че отряд украински бойци, обучени от британското разузнаване MI6, трябва да бъде транспортиран от украинското пристанище Измаил до суданския Омдурман. Очакваше се това да стане през втората половина на август.