АДВОКАТ ЩЕ РЪКОВОДИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ДОБРИЧ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. КМЕТЪТ ЙРДАН ЙОРДАНОВ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ ВСТЪПИХА В ДЛЪЖНОСТ

Тази сутрин се проведе тържествено заседание, свикано със заповед на областния управител Красимир Кирилов, за конструиране на новоизбрания състав на Общински съвет град Добрич и полагане на клетва от избрания кмет на общината Йордан Йорданов, който на втория тур с 18 898 гласа на гражданите на Добрич получи доверието да управлява за втори път общината в мандата 2019-2023 година.

Сесията бе открита и водена от Кр. Кирилов. След като новоизбраните представители на местната власт получиха своите удостоверения, общинските съветници положиха клетва.

Да служи в името на гражданите се закле и кметът Йордан Йорданов. Й. Йорданов призова да се загърбят политическите пристрастия и да се работи обединено в името на гражданите на Добрич. Той благодари на добричлии за гласуваното доверие и подчерта, че започва да се работи активно по заложените приоритети. Кметът на Добрич Йордан Йорданов получи символa на местната власт от областния управител Красимир Кирилов.

Областният управител поздрави всички и припомни, че те са в залата по волята на избирателите. „Доверието на хората е висока оценка за вашите лични, професионални и управленски качества. Уверен съм, че през следващите четири години, кметът, заедно с общинските съветници, ще оправдае това доверие“, заяви още Кр. Кирилов и пожела успешен мандат на представителите на местната власт в мандат 2019-2023 г.

Водещ на заседанието по втора точка от дневния ред бе Гинка Василева – най-възрастният избран общински съветник, която проведе избор на комисия по избор на председател на ОбС град Добрич. Комисията бе от петима членове с председател Зорница Михайлова. В залата се направиха две номинации за председател – Мая Димитрова от БСП за България, и Милко Пенчев от местна коалиция НФСБ  /АБВ, ЗС „Ал. Стамболийски, ЗНС/. След проведено тайно гласуване с 24 гласа „за“, за председател бе избрана Мая Димитрова.

Поздрав към новия председател на Общинския съвет направи Иво Пенчев, ръководил ОбС в мандат 2015-2019. Той подари статуетка на Темида и пожела на новата председателка да ръководи политически безпристрастно Общинския съвет – за благото на жителите на Добрич.

От трибуната Мая Димитрова благодари за доверието и изрази надежда, че всички заедно ще обединят усилия, за да направят Добрич още по-красив и по-привлекателен град за живеене.

В новосформирания общински съвет на Добрич МК ГЕРБ/СДС имат 15 съветника, МК /ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) 13, БСП за България – 7, ВМРО – 2, МК НФСБ /АБВ, ЗС „Александър Стамболийски, ЗНС/ – 2 и ДПС – 2.

loading...