Магнитните бури през юли 2021 г. ще повлияят както на благосъстоянието, така и на настроението.

Влиянието на магнитните бури, според статистиката, се усеща от около 70% от жителите на нашата планета. Освен това през юли ще има поне една опасна магнитна буря, последиците от която ще усетят дори здравите хора.

По-лесно е да оцелеете при магнитни бури, ако се подготвите за тях предварително: спете достатъчно предишния ден, не планирайте тежки физически натоварвания или работа, която изисква висока концентрация или големи нервни усилия за тези дни. Също така, по време на магнитни бури, трябва да изключите тежката храна от диетата си, но да добавите към ежедневието си – спокойни разходки на чист въздух (само не на пряка слънчева светлина, а сутрин или вечер).

И за да се подготвите правилно за геомагнитни колебания, трябва предварително да знаете кога са магнитните бури през юли 2021 година.

Първите геомагнитни смущения ще започнат в началото на месеца. Магнитната буря на 4 и 5 юли 2021 г. в своя пик ще достигне четири точки. Според НАСА най-трудният ден ще бъде 4-ти, а според ФИАН (Лебедев) пикът на удара ще бъде на 5 юли.

По това време са възможни пристъпи на агресия и промени в настроението, някой може да има депресивни настроения. Затова по-често трябва да се зареждате с положителни емоции: четете добри книги, гледайте забавни филми, общувайте с близки. Ако е необходимо, можете да изпиете релаксиращ чай или успокояваща вана.

Магнитната буря на 9 и 10 юли 2021 г. ще бъде по-слаба от предишния удар: силата й не трябва да надвишава три точки. По това време вероятно са проблеми със съня. Някои може да се оплакват от гадене и световъртеж.

Магнитна буря на 12 и 13 юли 2021 г. вече ще бъде сериозно изпитание за плавателните съдове: планетарният индекс ще надвиши нормата три пъти, но силата на удара трябва да остане около четири точки. Това е най-сериозният удар за месеца.

През този период са възможни следните:

атаки на тахикардия;
диспнея;
главоболие до мигрена;
виене на свят;
проблеми с настроението: апатия или раздразнителност;
обостряне на хронични заболявания;
проблеми със съня.
В тези дни е по-добре да не планирате не само трудни случаи, но и просто вземане на важни решения. Това ще бъде началото на работната седмица, която трябва да започне възможно най-спокойно и балансирано.

Този период на геомагнитни смущения ще завърши с магнитна буря на 29-ти 2021 г. На този ден „ядра“ и хора, страдащи от хронично главоболие, ще бъдат изложени на риск.

По време на магнитни бури човек трябва да се опитва да избягва конфликти и кавги, да се движи по-често и да ходи повече на чист въздух. По-добре е да откажете алкохол и кафе – но по-често пийте обикновена чиста вода.

Високо кръвно налягане: симптоми и какво да се прави, ако човек има високо кръвно налягане
Учените са променили нивото на кръвното налягане при жените. Както установиха изследователите от Института за сърце на Smidt в Сидър Синай, нормалното кръвно налягане е по-високо при мъжете, отколкото при жените.
По-рано писахме за натиска: симптоми, причини и лечение. Хипертонията обикновено се развива в продължение на няколко години.
Посочени са полезните свойства на вкусния продукт, които намаляват кръвното налягане и предотвратяват инсулт. Съдържа флавоноиди, които са растителни антиоксиданти.
Наречен е и речевият знак за високо налягане. Ако сърцето няма достатъчно кръв и кислород, то може да предизвика инфаркт.
Учените са измислили диета, която облекчава кръвното налягане и помага за предотвратяване на инсулт. Изследователите са измислили нов начин за предотвратяване на голям проблем при съвременните хора – инсулти и други форми на мозъчен кръвоизлив.  https://health.glavred.info/

loading...