През май се очакват няколко големи магнитни бури.

Магнитната буря е астрономическо явление, при което магнитното поле на Земята се нарушава поради повишената слънчева активност. Геомагнитните бури влияят отрицателно върху благосъстоянието на хората и работата на комуникационните системи. През май се очакват няколко големи скока на слънчевата енергия.

Кога ще има магнитни бури през май

Май ще започне с повишена слънчева активност: изблици се очакват на 2 и 3 май. Тези дни обаче няма да има силна буря. Следващият дълъг период на повишена активност се очаква от 12-17 май. Най-трудните дни ще бъдат 13 и 14 май – в тези дни се очакват магнитни бури.

Ефекти върху здравето на магнитните бури

Бурите засягат най-много здравето на възрастните хора, бременните жени и тези с хронични заболявания. По време на буря могат да се появят главоболие, световъртеж, болки в мускулите и ставите, безсъние, високо кръвно налягане, раздразнителност и обостряне на хронични заболявания.

За да предпазите тялото от негативно влияние, трябва да се придържате към някои правила в продължение на няколко дни и по време на буря.

Откажете се от пушенето и алкохола в наши дни.
Заменете кафето с билков чай.
Ограничете приема на мазни, пържени храни.
Лягайте си по едно и също време.
Почивайте си повече, разхождайте се повече на чист въздух.
Опитайте се да премахнете източниците на стрес от живота си.

В други сайтове акцентите малко се разминават:

Силната слънчева активност в края на април ще отстъпи място на спокойствие в първите дни на май. Още на 5 май обаче човек трябва да се подготви за първата сериозна слънчева изригване.

На този ден метеочувствителните хора могат да получат силно главоболие и мигрена, нервност и раздразнителност. Хората с хипертония и сърдечна недостатъчност се съветват внимателно да следят състоянието си, тъй като дори в относително спокоен период Слънцето може да окаже огромно влияние върху тяхното здраве.

В средата на месеца ще има цяла поредица от слънчеви изригвания, които ще продължат от 11 до 17 май . През това време дори здравите хора могат да изпитват дискомфорт, слабост и влошаване на настроението. А за тези, които страдат от хронични заболявания, си струва да поддържат необходимите лекарства готови за спиране на болезнени състояния.

Въпреки факта, че в края на месеца, от 20 до 25 май , магнитната буря също ще бъде удължена, ефектът й върху човешкото тяло ще бъде по-малко значителен. Не може да се очаква дискомфорт и болезнено състояние, но си струва да се подготвите за влошаване на настроението. През този период слънчевите изригвания могат да причинят раздразнителност, което трябва да се има предвид, преди да влезете в конфликт.

Последният епизод на геомагнитна активност тази пролет ще се случи на 28 май . Този път магнитната буря ще има по-сериозен ефект върху тялото. През деня здравето на възрастните хора и децата може да се влоши.

За да избегнете последиците от магнитна буря, по-добре е да не се пренапрягате и да почивате повече в този ден.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА