Много хора носят очила и често не защото имат проблеми със зрението, а защото е модерно. Днес очилата са важен детайл от образа, който придава елегантност, чар и малко мистерия. Дори незабележимите ежедневни лъкове стават много по-интересни с този аксесоар. Включително необичайни рамки за очила допринасят за това. Кои са най-модерните през сезон 2023? Ще ви кажем в прегледа.

Актуални цветове за рамки през 2023 г.

Черен. Безспорна стилна класика. Едноцветна черна рамка е подходяща във всеки външен вид, изглежда представителна, дори ако е най-обикновената пластмаса. Еднакво подходящ за блондинки и брюнетки.

Лилаво. Този красив и женствен нюанс отдавна е спечелил любовта на модата. Стилни лилави рамки могат да се носят през лятото и зимата. При желание лесно се включват и в елегантни бизнес тоалети.

Бяло. Още един цвят, който никога не излиза от мода. Бялата рамка помага да се подчертае изискаността и женствеността на дамата. Изглежда страхотно на лицето на светлокосите момичета, идеално допълва снежнобялите тотални лъкове.

Син. Не е твърде закачлив нюанс, но изглежда много по-интересно от кафяво или сиво. Синята рамка ще хармонира добре с подходящо облекло, както и със синя блуза, водолазка или риза в бизнес визия.

Червен. Отличен избор за сезон пролет-лято 2023 г. Подходящ за момичета, които искат да спечелят нечие внимание. Подобно на бялото, рамката, направена в червено, ще бъде добро допълнение към червени, оранжеви и бургундски тотални лъкове.

Фуксия или горещо розово. Стилът барбикор постепенно губи своята актуалност, но ярките розови цветове все още са търсени в много сегменти на дамската мода, включително като цвят на рамки за очила.

Кафяво. Универсален вариант за различни поводи. Модерните рамки за очила-2023 в кафяво са подходящи за спортни, ежедневни, офисни, спретнати и романтични лукове.

За плажни или смели градски летни визии можете да изберете закачлива светлозелена рамка. Особено подходящ е за момичета с червена и червено-руса коса.

Какви рамки за очила са на мода: изброяваме актуалните форми

Голямо разнообразие очаква модниците при избора на подходящи форми. Има елегантни, малко авангардни, стилни, а понякога и сложни. След това ви предлагаме да се запознаете с новостите и тенденциите на сезона.

Кръгъл . Формата, която се смята за може би най-популярната през 2023 г., не само в сегмента на очилата, но и в слънчевите очила. Ширината на кръглата рамка може да варира от най-тънката и едва забележима до масивна. Що се отнася до размера, има значение. Твърде малък диаметър – анти-тенденция. Такива очила могат да нарушат пропорциите на лицето, което го прави визуално по-голям. По-добре е да изберете модели като на снимката.

Котешко око . През 2021-2022 г. тази тенденция малко затихна. Но през 2023 г. отново можем да видим завръщането му на модния пиедестал. Fashionistas не са изоставили напълно тази игрива, очарователна форма. Този сезон стилистите съветват да изберете лаконични, леко удължени монохромни модели, лишени от всякакъв декор. Те ще изглеждат не по-малко интересни, но в същото време елегантни.

Овърсайз . Още една безусловна и дълготрайна тенденция. Тя ви позволява да добавите малко наивност към изображението. Големите очила с рамка на половината лице ще направят момичето да изглежда като натъпкана студентка, която гледа света около себе си с ясен поглед. Изберете кръгла или квадратна форма, но не масивна. Включете този модел в романтични образи, за да подчертаете своята спонтанност.

Дървени . Модните дамски рамки за очила-2023 могат да бъдат не само пластмасови или метални. Набира популярност и дървени. Не забравяйте да разгледате по-отблизо този модел, тъй като той има специална естетическа привлекателност. Дървената рамка е новостта на сезона. Той е лек като пластмаса и стилен като метал. Интересни опции за такива очила могат да се видят в колекциите на някои марки.

Лекции . Трудно е да се измисли нещо по-елегантно и изискано от преподавателските очила. Малка тясна рамка с правоъгълна форма не пречи на ежедневните дейности, е здраво фиксирана на лицето, добавя строгост към изображението. Този модел е най-подходящ за жени на ръководни позиции, бизнес жени и учители. В тенденцията са модели с широки скъпи, които могат да бъдат украсени с принт или да имат контрастен цвят.

Пътници . Мода 2023 гравитира към меки, рационализирани форми. Ето защо квадратните очила трябва да се оставят настрана, заменяйки ги с по-женствени пътници. Те са най-подходящи за кръгли и овални лица. Рамката може да бъде едноцветна, но можете да изберете и модели, например с животински принт, двуцветни или дизайнерски homies.

Полупрозрачни рамки с различни форми остават търсени, както и необичайни младежки рамки под формата на многоъгълник.

Казахме ви кои модерни дамски рамки за очила, слънчеви очила и визия се считат за основните тенденции на 2023 г. Всички изброени модели са показани на снимката, за да ви е по-лесно да се ориентирате в тях.

ndt1.eu / moddam.ru

  1. Какъв цвят на косата ще бъде на мода през 2023 г
  2. Viva Magenta: основният цвят на 2023 г
  3. Модни кожени якета 2023
  4. Какъв цвят на косата ще е на мода през 2022 година?
  5. 10 модни правила на 2022
  6. Какви чанти ще бъдат на мода за дамите през 2022 година?
  7. Стилен маникюр 2022 година
  8. Това е най-модерният цвят на косата през 2020 година
  9. Цветът на косата и тайната на дълголетието
  10. Как да възстановите косата след оцветяване и химия. Шампоан, суроватка и масло за повредена…