2023 г. дойде, което означава, че е време да изследваме новите тенденции, присъщи на предстоящия сезон. Решихме да посветим днешния преглед на оцветяването. Нека заедно да се потопим в магията на цветовете и да разберем какъв модерен цвят на косата ще бъде актуален за жените през сезон 2023. Помислете за подходящи варианти за блондинки , за брюнетки и за собственици на светлокафяви къдрици. Да не пренебрегваме и червенокосите красавици.

Цвят на косата: Топ модни тенденции 2023 г

Фризьорите свършиха страхотна работа с новите продукти, а също така трансформираха тенденциите, които вече са станали популярни, така че всяка модница да може да се зарадва през 2023 г. с красиво оцветяване. Точно сега ще изброим нюансите, на които определено си струва да обърнете внимание през следващия сезон.

  • Платина с перлени отблясъци . Много елегантен и скъп цвят. За съжаление, той е подходящ предимно за момичета със скандинавски тип външен вид (това са сини или сиви очи, светла кожа, естествено светъл нюанс на косата). Оцветяването в седефена платина ще ви помогне да добавите строгост към изображението. Знаменитостите често прибягват до този нюанс. Например Ким Кардашиян. Тя стана един от законодателите на тази красива тенденция.
  • Пепеляво. Друг интересен нюанс на русото, който заслужава внимание. Освен това към него могат да се обърнат както млади модници, така и жени над 50. Последните ще помогнат хармонично да прикриват сивата коса. Можете да изберете всякаква дължина и плътност на косата за пепеляво оцветяване. На дълги къдрици би било подходящо да го комбинирате с техниката ombre. Пепеляво русото изглежда, без преувеличение, луксозно.

  • Спално бельо . Естествеността в сегмента на косата през 2023 г. също ще бъде много търсена. Оттук и популярността на ленената сянка. На първо място, тя ще отговаря на собствениците на руси къдрици. Предимството на лена се крие и в това, че изглежда добре със сини, кафяви и зелени очи. Тази цветова схема прави изображението по-меко, предизвиква приятни асоциации в противоположния пол. Невероятна комбинация от жълто, сиво и бяло красиво подчертава кожата.

  • Кремообразно или маслено русо. Модното оцветяване в кремаво русо е още една възможност за трансформиране, освежаване на изображението, без да се прибягва до радикални промени. Тази цветова схема, както и бельото, изглежда възможно най-естествено върху косата. Сянката умишлено излъчва мека жълтеникавост, която е присъща на истинското масло, откъдето идва и името на тенденцията. Експертите препоръчват това оцветяване за блондинки и светлокоси момичета със зелени или златистокафяви очи.

  • Шоколадова мока . Друг естествен нюанс, който през 2023 г. ще бъде на върха на популярността. Особено стилистите препоръчват да го прилагате върху дълга коса. Този дълбок, луксозен цвят ще направи визията ви да изглежда скъпа. Освен това тъмнокафявите акценти ще добавят обем към къдриците. Шоколадовата мока се счита за универсална цветова схема, така че собствениците на всеки цвят могат да се обърнат към нея.

  • Деликатна ягода . Цветът е умерено ярък, много красив и оригинален. Може спокойно да се нарече една от основните модни тенденции на сезон 2022-2023. На първо място, ягодата е подходяща за светло руси момичета и блондинки. Брюнетките и тъмнорусите модници, за да направят ягодово оцветяване, ще трябва да прибягнат до избелване. Дали красотата на такива жертви е достойна, решете сами, но фактът, че цветът изглежда впечатляващ, не може да се отрече.

  • Череша, покрита с шоколад. Перфектният нюанс за брюнетки , които искат да добавят малко блясък към живота си. Къдриците, боядисани в ягодокафяво, ще изглеждат силни, здрави, плътни. Череша в шоколадов цвят е добра както за дълга, така и за къса коса. Тази цветова схема е подходяща и за светлокоси дами, които решават радикално да променят имиджа си. Подходящ е и за боядисване на сива коса.

  • Амбър. Какъв друг цвят на косата ще бъде на мода през 2023 г.? Амбър. Това ще бъде истинска находка за червенокоси и светло руси момичета. Освен това много стилисти настояват, че е необходимо да се прибегне до него през есента. Според тях “златното” време ще подчертае красотата и дълбочината на този изразителен нюанс. Никой обаче не си прави труда да се обърне към кехлибар преди, защото цветът е наистина възхитителен. Ще добави бронзов блясък към кожата на лицето и деколтето, ще подчертае красотата на очите.

  • Лавандула. Това определено е модерен цвят. През 2023 г. лавандуловият цвят на косата ще бъде невероятно популярен. Предпазливите момичета могат да го добавят към единични кичури. Удебелени – напълно боядисват главата си от короната до самите краища на косата. Във всеки случай ще се окаже модерен, стилен, креативен. Лек нюанс на лавандула могат да си позволят дамите на средна възраст, защото има подмладяващ ефект.

  • Червеното дърво. Преди двадесет години тази цветова схема беше много популярна. И то за дълго време. В цвят на махагон, както дами на средна възраст, така и много млади модници боядисаха косите си. 2023 г. ще продължи курса към връщане на нулеви тенденции. Ето защо сега говорим за новия нарастващ интерес към този нюанс. Луксозен външен вид ще се получи, ако го носите на средна коса. Махагонът е благороден цвят. Той е незаменим за брюнетки, червени и светлокоси момичета.

Връща изгубената популярност и дълбокото, кадифено монохромно черно. Носете го на дълга права коса – ще изглежда много впечатляващо.

Говорихме за ТОП 10 нюанса за коса за 2023 г. Проучете модните тенденции, анализирайте, изберете цвят, така че когато му дойде времето, да се обърнете към него. А снимките ще ви помогнат да изберете правилния вариант, съобщава “Модна дама”.