В най-средната част на Великобритания, Югоизточно от Манчестър се намира държавния парк Дистрикт. И точно там в язовира Ladybower, се намира най-сниманата дупка в цяла Англия. 

Макар и това да не е съвсем точно, защото дупките са всъщност две. Много от туристите, които посещават това място, са изумени и дори свързват дупките в язовира с извънземни цивилизации. Но това не е точно така, става въпрос за човешко изобретение.

Когато на 25 септември 1945 година крал Джордж VI съпровождал кралица Елизабет на тържественото откриване на язовира, вниманието му било привлечено именно от уникалната система за изпускане на вода.

Тя представлява две бетонови дупки вътре в самия язовир с външен диаметър 24 метра. Външно приличат буквално на канал във вана и точно това е и предназначението им – ако се събере опасно много вода, да се задействат клапаните и тя да се изпусне, за да не се стигне до наводнения.

Ако, например времето е сухо, съоръженията не се задействат и имат по-скоро декоративна роля. Всяка година край това езеро се стичат хиляди туристи, които са привлечени от невероятния язовир.

Но най-интересните снимки стават, когато нивото на водата се повиши и водата започва да преминава през отворите. Гледката е наистина впечатляваща и си струва да бъде запечатана в кадър.

Насладете се и вие:

https://pochivka.blitz.bg

  1. Безкраен глад: Астрономи откриха черна дупка, изяждаща Вселената
  2. Каква е вероятността черна дупка да погълне Земята?
  3. Отвори се портал към друго измерение
  4. Ново виолетово сияние над Царичина – извънземни или КГБ?
  5. Гигантска дупка като в Сибир цъфна и в Англия
  6. Гигантски дупки в Сибир образувани от подземно “шампанско”
  7. Тайнствена дупка в Сибир озадачи учените /ВИДЕО/
  8. Дупка погълна 8 супер лимузини
  9. НАСА криела едно от най -големите си открития на нашето съвремие
  10. Иманяри дирят съкровища на Панайот Хитов
loading...