Акцент от програмата на форума на младите в изкуството „Виа понтика“ в Балчик са графитите.Днес на яхтеното пристанище в Балчик художникът, графити артистът и графичният дизайнер Александър Ангелов – Caster започва реализацията на проект графити, имащ за цел подобряването и разнообразяването на градската среда в Балчик.

Той е завършил Нов български университет преди две години. С графити се занимава от около 15 години, а рисуването винаги е било неговата страст. По покана на организаторите на фестивала се надява да направи един красив, мащабен проект, който да радва жителите на града.

„Да остане като нещо красиво, и млади, и стари да му се любуват“, убеден е артистът, че идеята му ще бъде харесана. Визията е обмисляна около месец, а изпълнението върху десет метра стена ще отнеме около 3 дни.

„Скицата е много хубава. Един голям графит с надпис Балчик, който ще бъде украсен с елементи от морето и от самия град. Ще представя красотата на този град“, разкри творецът точно преди да започне да работи сам по реализацията на проекта си.

Между 14 и 17 септември графити ще бъдат подарени и за КИЦ „Мелницата“ в Балчик.

Вандализъм или изкуство са графитите? Това е красиво улично изкуство. Графити не може да се правят навсякъде. Има правила и графити артистите, които рисуваме от много време, ги следваме, коментира художникът. Той смята, че графити биха отивали на всяка една стена, но да има проект и да е регламентирано.

Албена ИВАНОВА – https://bnr.bg/varna