Възмездие: „Искандер“ изпепели 60 грузински легионери, изтезавали и убивали руски пленници в Украйна

0
317
  • Сред загубите на противника Конашенков посочи 15 единици бойна техника. Още около 20 наемници, според него, са тежко ранени

Руската армия, използвайки ракетен комплекс „Искандер“, удари пункта за разполагане на чужди наемници в Константиновка (ДНР). Това съобщи пред журналисти в понеделник официалният представител на Министерството на отбраната Игор Конашенков на ежедневен брифинг, посветен на успеха на НВО.

„В резултат на това бяха унищожени до 60 бойци от т. нар. Грузински легион, включително участващите в жестоките изтезания и убийства на руски военнослужещи край Киев през март 2022 г.“, каза представителят на военното ведомство.

Сред загубите на противника Конашенков посочи 15 единици бойна техника. Още около 20 наемници, според него, са тежко ранени.

Страшно ВИДЕО 18+: Ето кой се оказа един от палачите, прерязали гърлата на пленени руски десантчици

  • Зверски убитите войници са били взети в плен при изтеглянето им от района на украинската столица, съгласно постигнатото в Истанбул споразумение


Ексбодигардът на бившия грузински президент Михаил Саакашвили е заподозрян в измъчване на руски военнопленници в Украйна, съобщава NVL.

Екстремистите вързали пленниците и след това им прерязали гърлата. Събитията се състояли на 30 март в предградията на Киев.

В клиповете, които бяха публикувани в интернет, може има човек на име Хизанишвили, охранявал Саакашвили. От 2014 г. той е в Украйна и е участник в бойни действия на страната на ВСУ. Женен е за украинка.

 

Кръвопролитието с ужасяващи кадри от изтезания на руски военнопленници се разиграва неосредствено след началото на изтеглянето на руските войски от киенския регион. Десантчиците бяха взети в плен, когато попаднаха в засада, докато напускаха района на Киев, според постигнатото в Истанбул споразумение. Те са били вързани, изтезавани, след това гърлата им са били прерязани от украинските националисти.

Затова на нецензурираното ВИДЕО 18+, с което палачите им се хвалят в мрежата, че „вже режут глотки“, по асфалта се виждат огромни локви кръв. Един от пленените който е с вързани ръце не издъхва веднага и е доубит с изстрели от упор.

Това е лицето на украинския нацизъм. Разбира се, това е нарушение на Женевската конвенция за третирането на военнопленниците, която Украйна е подписала и ратифицирала“, коментира Игор Никулин, бивш съветник на Генерален секретар на ООН за разоръжаването.

По видеото много бързо са разпознати убийците. Сред палачите са не само украинци. Сред тях е и етнически грузинец, който обичайно отговаря на поздравите с лозунги на германски националисти.

Теймураз Хизанишвили е бодигард и верен съюзник на бившия грузински президент Михаил Саакашвили. След като господарят му беше обвинен в престъпления в родината си, Хизанишвили се установи с него в Украйна. Той дори има семейство.

„Всички тези банди, които бяха създадени при Саакашвили в Грузия, всички те се преместиха в Украйна. Всички те са фашисти. Те са такива“, каза военният експерт и бивш грузински бригаден генерал Тристан Цителашвили.  https://blitz.bg/