На 19 октомври, около 14:00 часа в района на к.к. Албена е спрян за проверка лек автомобил „Форд”, управляван от 41-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,63 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 октомври, около 16:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,64 грама ,реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 октомври, около 14:00 часа се тъжи 82-годишна жена от град Каварна. По данни на тъжителят, около 12:40 часа е получила обаждане от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай, иска нейното съдействие за залавяне на извършители на телефонни измами. За целта, жената трябва да предаде наличната сума пари в жилището. Междувременно получава второ обаждане от мъж, който поисква сума пари за операция на неин близък. Около 13:15 часа жената оставя сумата от 3 900 лева пред вратата на имота си. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 октомври, около 10:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 10 лева от частен имот на територията на с. Кочмар, обл. Добрич.  По случая е образувано досъдебно производство.

loading...