МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ НА ШОФЬОРИ ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

0
699

 

През последните дни полицията извърши масирани проверки на водачи на автомобили за употреба на наркотични и упойващи вещества. В ОД на МВР Добрич са задържани за 24 часа шестима души. Някои от тях са се дрогирали с по няколко наркотика едновременно и са седнали зад волана.

На 16 октомври, около 17:30 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 35-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за канабис и амфетамин.

На 16 октомври, около 22:05 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хонда”, управляван от 24-годишен мъж. В хода на проверката е установено вещество на кристали с тегло 0,28 грама, реагиращо на метаамфетамин.  При последвалата проверка на водача на автомобила с тест, се оказва, че той е употребил метаамфетамин и амфетамин.

На 16 октомври, около 22:30 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 35-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила тестъг отчита положителен резултат за метаамфетамин и амфетамин. В хода на проверката в пътника в МПС мъж на 33 години е установено бяло вещество с тегло 9,05 грама, реагиращо на амфетамин.

На 18 октомври, около 23:50 часа, в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 1 грама, реагиращо на амфетамин.

На 19 октомври, около 02:00 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сааб”, управляван от 26-годишен мъж. При него тестът отчел положителен резултат за употребата на канабис.

На 16 октомври, около 11:20 часа, в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 69-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация. НДТ