Българинът, заплашен от екстрадиция в САЩ, дари средства на Националната мрежа за децата

0
1690

Българинът Желяз Андреев, който бе заплашен от екстрадиция в САЩ, дари 4485 лева на Националната мрежа за децата, съобщават от неправителствената организация. Средствата ще бъдат вложени за изграждане на Къща на децата в София.
Семейството на студента от Добрич с помощта на омбудсмана на Република България Мая Манолова бе открило фондонабирателна сметка за евентуална адвокатска защита, ако се беше стигнало до екстрадицията му в САЩ. Още при започване на кампанията семейството на Желяз Андреев обяви, че, ако не се наложи да бъде наеман американски адвокат, събраните средства ще бъдат дарени на Националната мрежа за децата за нейния проект, припомнят от неправителствената организация.
Щастлив съм, че в навечерието на Рождество Христово аз, близките ми и всеки един българин, който допринесе за събирането на сумата в дарителската сметка, имаме възможност да подпомогнем осъществяването на проекта “Къща на децата”. Удовлетворен съм, че не се наложи тази сума да бъде използвана по първоначалното й предназначение. За мен, а, вярвам и за всички българи, които застанаха до мен в най-тежките моменти, е удоволствие да знаем, че тези средства са инвестиция в най-ценния ресурс на България – децата”, е заявил Андреев при връчване на дарението.
С подкрепата на Желяз Андреев реализирането на проекта се приближава с още 4485 тухли, отбелязва изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов.
Къщата на децата ще бъде модерно пространство за обучение, място за събития и обмяна на идеи на всички 152 граждански организации, които членуват в мрежата. Къщата ще бъде отворена за деца и възрастни от цялата страна, които ще работят заедно за отстояване правата на подрастващите, посочват от неправителствената организация.

Добрич, 21 декември /Юлияна Христова, БТА/ http://www.bta.bg