Дамите от Инър Уийл клуб Добрич в рамките на своята кауза „Твори чудеса“ дариха на всички детски градини в Добрич образователен игрален комплект „Да опознаем родния град“. Всеки комплект съдържа 10 пъзела с изображенията на паметници в Добрич, както и книжка с наименованията им, печат и графа за поставяне на печат „ПОСЕТЕНО“. Това би допринесло децата на Добрич да се запознаят със забележителностите на родния град и да научат за неговата история.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов и директорите на детските градини благодариха на Инър Уийл клуб Добрич за прекрасната инициатива и грижата за децата и се съгласиха, че познаването на историята на родния град е изключително важен възпитателен фактор.

Инър Уийл е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. В момента клубовете по света имат над 110 000 членове в повече от 100 страни.

Всички членове на Инър Уийл, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели: насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото, подпомагане на международното разбирателство.

Инър Уийл клуб Добрич, чартиран на 12.07. 2000 г., е инициатор на много благотворителни каузи със социална и образователна насоченост.

Валентина ДИМИТРОВА