Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС ще предоставят раници, училищни пособия, спортни екипи, маратонки, професионални принадлежности за рисуване и подаръчни карти на 13 деца в неравностойно положение от област Добрич. Те са на възраст между 11 г. и 18 г. Едно от тях е изявен спортист, а друго иска да се занимава с изкуство. Целта на дарението е да им помогне да развият талантите си и в близко бъдеще Добруджа и цяла България да се гордеят с тях.

От името на членовете и симпатизантите на ГЕРБ-СДС в областта честитим празника на всички ученици, на техните родители и учители! Само образованието ще ни помогне да живеем в хармонично общество и просперираща държава.

В предизборната програма на коалицията то е национален приоритет, като се предвижда финансирането за него да достигне 5% от БВП. Заплатите на учителите и университетските преподаватели ще продължат да растат. В края на 4-годишен управленски мандат средните им възнаграждения ще бъдат съответно – 3000 лв. и 3600 лв. Именно ГЕРБ започна политиката за двойно увеличение на заплатите в системата.

Акцент в платформата са и сериозни инвестиции в образователна инфраструктура. Поетапно ще се ремонтират всички кабинети и класни стаи. Ще бъдат изградени 100 нови физкултурни салона и 4000 спортни площадки. Решителните усилията на институциите за приобщаване и задържане на всяко дете ще продължат. Само между 2018 г. и 2021 г. върнатите или записани за първи път в детска градина или училище бяха 50 000.

ГЕРБ в Добрич

Купуването и продаването на гласове е престъпление