WSJ: Съоснователят на Google Брин подава молба за развод

0
328

Съоснователят на Google Сергей Брин подаде молба за развод със съпругата си Никол Шанахан. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници.
Илон Мъск имаше кратка афера със съпругата на Сергей Брин миналата есен, което накара съоснователя на Google да подаде молба за развод по-рано тази година и сложи край на дългото приятелство между милиардерите.

Според изданието Брин е подал молба за развод от Шанахан през януари 2022 г.

По-рано Илон Мъск уведоми Twitter за прекратяването на сделката за закупуване на компанията поради факта, че социалната мрежа не е изпълнила договорните задължения.

След това компанията съди Мъск, за да постигне придобиването на социалната мрежа от милиардер.  https://russian.rt.com/

Илон Мъск отрича връзката си със съпругата на Сергей Брин, съосновател на Google

Илон Мъск отрече информацията, че е имал кратка афера със съпругата на съоснователя на Google Сергей Брин, Никол Шанахан.

Шефът на Tesla и SpaceX каза в Twitter, че няма “нищо романтично” между него и г-жа Шанахан, добавяйки, че той и Брин все още са приятели.

Туитовете на Мъск следват доклад в Wall Street Journal (WSJ), цитиращ анонимни източници, според които той е имал кратка връзка с г-жа Шанахан.

Вестникът пише, че случаят е накарал г-н Брийн да подаде молба за развод от Шанахан по-рано тази година и е сложил край на дългогодишното приятелство между технологичните милиардери.

Мъск отговори на туит за историята в Twitter, добавяйки, че това е “Total PS”.

Tesla и Google, нейната компания майка Alphabet, не отговориха незабавно на искания за коментар и нито Брин, нито Шанахан бяха незабавно достъпни за коментар.

Адвокатът на Брийн отказа коментар за Wall Street Journal, а г-жа Шанахан не отговори на исканията на вестника за коментар.

Позовавайки се на записи, че г-н Брийн е подал молба за развод, позовавайки се на „непреодолими различия“, пише вестникът, позовавайки се на записи, които според него са били подадени във Върховния съд на окръг Санта Клара.

Ройтерс не успя да определи независимо дали документите за развод са подадени.

The Wall Street Journal също каза в доклада си, че г-н Брийн е инструктирал своите съветници да продадат лични инвестиции в компании на Мъск, след като е научил за проблема.

Вестникът каза, че не е в състояние да определи размера на тези инвестиции, нито дали са извършени продажби.

https://loopnewz.com/