BG вълкът от Уолстрийт: Женен за Мис България, защитаван от адвокат на Майкъл Джексън

0
560
  • Българската прокуратура го освободи срещу подписка, но го обвини в измами за 770 хил. лева

Арестуван от ФБР в Ню Йорк, лежал в щатски затвор, избягал в Испания, където го защитава адвокатът на Майкъл Джексън, който оправдава Краля на поп музиката по дело за педофилия и женен за Мис България. Това е кратката история на „Българският вълк от Уолстрийт“ Юлиян Цолов, който беше
обвинен от прокуратурата

за 11 измами за 770 000 лева

Съпругът на Славена Вътова – Юлиян Цолов, може да влезе и в български затвор заради измами, след като вече е излежал присъда от 4 г. в САЩ за същото престъпление. Точно тогава той си спечели и прякора Българският вълк от Уолстрийт.

49-годишният бизнесмен получи обвинение от Софийската районна прокуратура в понеделник. Ако бъде признат за виновен по всички тях, може да получи до 15 години зад решетките, както и да конфискуват до половината му имущество.
Според разследването той е измамил няколко фирми с общо 774 хил. лв. Цолов сключвал договори с тях

за да им направи интернет сайтове

През август 2019 г. Цолов заблудил няколко компании, че неговата „Алтегис“ ЕООД е дъщерно дружество на „Сентека“. Тя е известна фирма, която изработва сайтове за онлайн търговия. Сред клиентите й са големи международни компании.

Така фирмите подписали договори с Цолов за 553 хил. лв. Сайтовете наистина били направени от „Сентека“, но Цолов не ги платил и така ощетил компанията.
От януари 2021 г. до април 2022 г. Цолов направил нова схема, с която извършил още 5 престъпления, твърди държавното обвинение. Тогава излъгал шефовете на други 5 фирми, че „Алтегис“ ЕООД ще изработи или поддържа онлайн платформи за продажба на продукти в интернет –

услугата, която е възлагал преди на „Сентека“

„Обвиняемият сключил договори с управителите на дружествата, а не извършил договорените услуги. По този начин нанесъл вреди на дружествата в общ размер на 221 хил. лв.“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

Цолов е на свобода с мярка за неотклонение „подписка“. Има забрана да напуска страната, пише „24 часа“.

Това е неговият първи сблъсък с правосъдието в България. 49-годишният мъж вече е излежал 4 г. в затвор в САЩ заради измами на фондовата борса.

На 3 септември 2008 г. Американската комисия по ценни книжа SEC подава оплакване в районния съд в Ню Йорк срещу българина и

американския му колега Ерик Бътлър

В жалбата от 18 страници регионалният директор на SEC Андрю Каламари подробно разказва как поне от февруари 2005 г. до август 2007 г. Цолов и Бътлър са предлагали на клиенти и влагали парите им във финансови инструменти.

Твърдели, че са обезпечени със студентски заеми, гарантирани от правителството. Според оплакването двамата купили финансови инструменти за поне 1 млрд. долара. По описанието на Каламари през август 2007 г. обаче повечето от купените инструменти започнали да стават неликвидни.

———————————–

Избягал вече в Марбея: „Това беше най-голямата ми грешка“

След ареста Цолов е пуснат под домашен арест. Вместо да го спазва, маха електронната гривна и бяга в Испания, където бързо е арестуван.

„Това беше една от най-големите ми грешки. Инстинктът ми за самосъхранение надделя над разума. Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30 – 40 години затвор“, спомня си години след присъдата си Цолов, пише „24 часа“.

Арестуван е в Марбея, Испания. След това наема суперадвоката Бенджамин Брахман, отървал Майкъл Джексън от затвор след обвиненията в педофилия. Цолов обаче е осъден на 4 години затвор.

„Ако не бях свалил гривната за проследяване и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда“, казва българинът. Освен на затвор е осъден да плати близо 1 млн. долара на потърпевшите, както и 250,000 долара глоба.

За него обаче остава бонус от над 4 млн. долара, получен през 2007 г. при преместването му от фирмата, в която правел измамите, в друга компания. Тя му ги платила при подписването.

През 2013 г. Цолов излиза от американския затвор. 2 години по-късно, вече в Родината, се жени за Славена Вътова, която е Мис България за 2006 г.

———————————–

Плаща гаранция от $3 млн., ДАНС го проучва за „пране на пари“

През 2009 година Софийска градска прокуратура постановява на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) събиране на данни за дейността на брокера от Credit Suisse Юлиян Цолов в България, както и пълна информация за имущество и авоари, притежавани от Цолов и свързани с него лица. Това се случва малко след като той плаща 3 млн. долара гаранция по делото си в Ню Йорк.

Целта е проверка на „изпиране“ в страната на паричен ресурс от незаконната дейност на Цолов.

„Делото срещу брокера е за „пране“ на пари. Делото, което е образувано миналата седмица, е в досъдебно производство и е секретно. В момента се събират доказателствени материали“, казват тогава от Софийска градска прокуратура.

На въпрос колко време ще продължи започнатата проверка оттам отговориха, че официалният срок за разследването е до два месеца, но може да бъде удължен, в зависимост от хода му.

14 години по-късно срещу Цолов обаче няма заведено дело за „пране на пари“.

———————————–

Взимат му апартамент за милиони на 5-о Авеню

Малко, след като е осъден и пратен в затвора в Ню Йорк, Цолов се разделя с изключително скъп и луксозен апартамент в Манхатън на 5-о Авеню. Той му е бил конфискуван заради присъдата за финансови измами и продаден принудително от властите. Цената, която е постъпила обратно у ощетените от Цолов е 2 926 195 долара.

Според различни източници обаче, той успява да запази за себе си бонус от 4.45 млн. долара, който получил при назначаването си в голяма американска фирма.

През януари 2013 година той е освободен от затвора и изпратен в България.

Само няколко месеца по-късно вече е регистрирал и първата си фирма и започва да строи къща в столичния квартал „Драгалевци“.

https://bgvoice.com/

Навикът е втора природа: Ето я Славена Вътова г@ла и р@зчекната в спалнята!

Ако навремето Славена Вътова бе известна като миска и модел, то отдавна вече би следвало приоритетите й да са други. Тя е омъжена жена, при това с две деца, които вече се водят пораснали. Опитва се да го раздава сериозно и дори да пише книги с насоки за здравословен живот.

Е, всичко това обаче никак не се връзва с поведението й. Нито в близкото минало, когато заряза мъжа си и собствените си дечица заради поредния любовник, нито сега, когато реши да си покаже срамотиите пред света – за пореден път.

Славена се изтипоса г@ла и буквално р@зчекната (като за горещи ласки) на спалнята, все едно настървено си търси кандидати. Да, тя е по бельо, което обаче е толкова оскъдно, а позите са така предизвикателни, че все едно го няма…

Така реагираха и потребителите в нета, които останаха потресени и попитаха Вътова няма ли най-после да се спре. “Ама то навикът е втора природа. Каквато си била, такава си оставаш, пък ако ще и цял вагон деца да народиш… А Славенка явно пак е зажадняла за приключения в чуждо легло”, хранят я потребители в нета.

Чудно е дали мъжО й – Юлиян Цолов ще “плесне с ръце”, пък ще я “прегърне” при вида на тези кадри…

https://razkritia.com