Край на заложническа драма в Германия. Арестуваха мъж, държал 11 заложници в аптека

0
437
  • Заложническа драма в германския град Карлсруе приключи без жертви и ранени. Арестуван е мъж, който държал 11 души за заложници в аптека в продължение на пет часа. Специалните части са нахлули в нея и са арестували похитителя, без никой да пострада, съобщиха световните агенции. 

Преди атаката цялата зона около аптеката е била отцепена. Живеещите в близките сгради не са могли да се приберат по домовете си и били временно настанени в близко училище. Властите са призовавали всички да избягват района.

Според в. „Билд“ напрегнатата ситуация е започнала вчера около 16.30 ч. местно време. Полицията била в непрекъснат контакт с човека, взел заложниците.

В. „Щутгартер цайтунг“ твърди, че той поискал от няколко милиона евро, предаде Ройтерс.

Карлсруе, недалеч от френската граница, е град с около 300 000 жители и дом на Федералния съд, най-висшият съд на Германия.

Инцидентът се разиграва само ден след смъртоносна стрелба срещу религиозен обект на „Свидетели на Йехова“ в Хамбург, при която загинаха 8 души. Други осем са тежко ранени.

Сред загиналите в Хамбург има и неродено бебе, което е било покосено от куршум в корема на майка си. То е било в седмия месец. Всички убити са германски граждани.

Вече са известни първите подробности за нападателя. Той е германец, на 35 години и бивш член на „Свидетелите на Йехова“. Напуснал е организацията „не с добро“, твърдят от религиозната секта. Имал е регистрирано на свое име полуавтоматично оръжие, тъй като е участвал в ловна дружинка.

Все още не са ясни мотивите за убийствата, които той извърши. Полицията класифицира нападението като амок. Нападателят се е самоубил при идването на полицията.  https://debati.bg/