Да изнасилваш децата си и да командваш женски батальон в редиците на Ислямска държава. Това е историята на 42-годишната Алисън Флък – Екрем от Канзас, която беше пратена за 20 години в затвора.

Това стана ясно от съдебни документи. Магистратите изслушаха показанията на един от синовете и дъщерята на бившата учителка, пише Daily Mail.

„Тя редовно ни подлагаше на сексуално и физическо насилие”, казаха нейните деца пред федерален съд в щата Вирджиния.

Съдията заяви, че жестокостта, проявена към дъщерята и сина, обяснява защо

майката на пет деца се е присъединила към “Ислямска държава” в Близкия изток.

“Съдът постанови Флък-Екрем да излежи двадесет години във федерален затвор. Тя бе призната за виновна в членство в терористична организация и подготовка на атентати на територията на САЩ. Жената е смятала да организира нападения срещу търговски центрове, училища и колежи”, добави Daily Mail.

Алисън Флък е израснала във ферма в Канзас. След дипломирането си в местен колеж тя е работила като учителка. Флък се присъединила към радикални ислямски групировки през 2011 г.

През 2016 г. тя се е озовала на окупирана от ИД сирийска територия и

се е издигнала до командирка на женски джихадистки батальон.

Флък, която е добавила фамилията на мъжа си Екрем и взела пседовинима Ум Мохамед ал Амрики, е обучавала 100-на жени и момичета как да стрелят, да изготвят взривни устройства и да боравят с колани с експлозиви. Тя от своя страна е заявила пред съда, че е продължавала да упражнява учителската си професия.

Флък-Екрем е била арестувана в края на 2021 г. от кюрдски бойци и на 30 януари 2022 г. екстрадирана в САЩ.  bg-voice.com