На 24 март, около 18:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 23-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло кристално вещество с тегло 1,1 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 март, около 15:15 часа в град Добрия е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 37-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за кокаин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа.

На 23 март, около 23:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от 33-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за канабис, амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД, служители на Второ РУ МВР Добрич задържат 40-годишен мъж от с. Оброчище и 34-годишен мъж от град Игнатиево. В хода на работа е установено, че същите са извършители на ПЗО на микробус „Форд“, паркиран на неохраняем паркинг в с. Стожер, обл. Добрич. МПС е установено, предстои връщането й на собственика. Работата по случая продължава.

На 23 март, около 09:55 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на камери за видеонаблюдение от частен имот, находящ се на територията на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 март, около 13:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на дървени пейки и маса от частен имот, находящ се на територията на с. Сенокос, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 март, около 14:53 часа в с. Зърнево, обл. Добрич е задържан 32-годишен мъж. Същият е нарушил заповед за незабавна защита издадена от РС Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 март, около 00:50 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 36-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 март, около 11:45 часа в с. Паскалево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 19-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 март, около 10:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Васил Левски“ в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 33-годишна жена, удря неправилно пресичаща улицата жена на 72-години. Вследствие на инцидента, пострадалата е настанена в МБАЛ Добрич с диагноза фрактура на шийка на лява бедрена кост. Водача на МПС е с отрицателна проба за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 март, около 10:20 часа е получено съобщение за ПЗО на микробус „Форд“, паркиран преди три месеца на неохраняем паркинг в с. Стожер, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.