1. Твърде близък си с приятел от другия пол – някой неща са създадени за двама. И връзките са едно от тези неща. Като карането на колело е – добяването на трето колело само ще наруши баланса. Ситуацията се влошава съвсем, когато въпросното трето колело е приятел от срещуположния пол. Да, всичко може и да е съвсем нормално, но ако имаш предчуствие, че между двамата има по-силно привличане, е по-добре да поговорите по въпроса. И запомни – не можеш да избереш от кого да си привлечен, но изневярата е въпрос на избор. Тя не се случва по магически начин, а със съвсем осъзнато решение.

2. Флиртуваш онлайн и офлайн – виртуалните връзки с много хора наведнъж са по-лесни са поддържане, отколкото истинска връзка само с един човек, ето защо виртуалната полигамия би могла да съществува в контекста на офлайн моногамията. Случва се така, защото интернет е място, където можеш да се привържеш емоционално към непознат човек и то неусетно. Но е важно да се помни, че анонимното онлайн флиртуване се брои за изневяра и не е никак безобидно. Само си помисли как ще се почувстваш, ако разбереш, че половинката ти си пише мили, сладки или пък горещи съобщения с друга жена? Със сигурност не влага в тях поне малко емоция.

3. Имаш афера с телефона си – повечето от нас поглеждат телефона си веднага след събуждане, вместо да кажат “добро утро” на половинката. Това създава чувство за отдалеченост, макар да се намираме в едно и също легло и ни кара да си мислим, че сме по-близки с човек, който ни пише виртуални съобщения, отколкото с човека, който седи до нас. Според проучване 4 от всеки 10 млади хора смятат, че телефонът им е по-полезен за живота им от тяхната половинка. Това е страшната реалност, в която живеем.

4. Оплакваш се от партньора си пред други хора – очевдино е, че ще обсъждаш връзката си с приятели и близки, нопостоянното оплакване не е окей (освен ако не е напълно оправдано). Може да мислиш, че така решаваш проблеми, но истината е, че трябва да работите заедно, като партньори, ако искате да се оправите. Оплакването няма да помогне. Този подход може само да се окаже катастрофален за връзката ви. Как би се почувствала, ако дочуеш как партньора ти обсъжда дразнещите ти навици в приятелите си?

5. Преминаваш границата с непознати – ако си в бар и мъж започне да флиртува с теб и само това е достатъчно, за да се замислиш за изневяра и колко е хубаво чувството, то това е ясен знак, че нещо във връзката ти куца и трябва да бъде разрешено между партньорите. Ако смяташ, че непознат мъж, който те сваля, би могъл да запълни празнината във връзката ти, то нещата не са никак ок.

6. Имаш таен приятел – нормалните приятелства са съвсе открити и ако партньора ти попадне на съобщение между теб и някой приятел, не би трябвало да му направи кой знае какво впечатление. Съвсем нормално е и от време на време да излизаш с приятел на по питие, но ето един мъничък проблем – ако си измисляш лъжи, за да прикриваш това излизане и криеш от партньора си, че изобщо има такъв човек в живота ти, то лампичката в главата ти трябва да светне – “Правиш нещо нередно!”

7. Сънуваш други мъже – спокойно, ако сънуваш, че правиш секс с друг мъж не е изневяра и не означава, че вече не обичаш партньора си! Но ако тези сънища станат постоянни и не ти излизат от главата, може да се окаже, че вече си обвързана на емоционално ниво с въпросния тип от съня ти, а това може да доведе до физическа изневяра. Можеш да го преодолееш като открито говориш с партньора си за сексуалния ви живот и какво би искала да промениш в него.

8. Не защитаваш партньора си – двамата трябва да бъдете отбор и да си пазите гърба. Ето защо, когато животът странен труден, трябва да си помагате, а не да се настройвате един срещу друг. Ако това не се случва, то значи един от двамата не желае да продължи тази връзка и не е напълно отдаден на нея. Трябва целият свят да знае, че няма как да ви раздели.

https://www.edna.bg

loading...