www.allwallpapersfree.org

С напредването на възрастта жените стават по-уверени – в себе си и в изборите, които правят. И все пак, има доста клишета, посветени на възрастта на жените, които се подхвърлят под формата на шегички тук-там. Вижте кои са 6-те неща, които да спрете да казвате на жените след 40!

1. “40 е новото 20”

Каквото и да значи тази фраза, тя е всъщност едно изтъркано клише, лишено от смисъл. А и защо една жена би искала да се върне 20 години назад? Да, може би има по-малко ангажименти, кожата е по-свежа и погледът към живота все още необременен, но пък и ежедневието като че ли е по-лишено от смисъл. Момичето на 20 е неуверено, а жената на 40 – по-силна от всякога, постигнала вече голяма част от целите си.

2. “Изглеждаш прекрасно за възрастта си”

Комплиментът би трябвало да приключи до “прекрасно”. Всичко друго е излишно. Жените на 40 прекрасно знаят как изглеждат. Но те са силни и уверени, полагат грижи за себе си, може би дори повече от преди. Всяка възраст е прекрасна сама по себе си и не бива да се допускат сравнения.

3. “Тези дрехи не са за твоята възраст”

Модата не робува на възрастта, а стилът е въпрос на лично усещане. Ако една жена на 40 има подходяща фигура, за която полага грижи, тя може да се облича дори с по-младежки дрехи. А и по принцип е проява на лошо възпитание да се коментират модните решения на когото и да било. Жените на 40 вече имат много опит – знаят какво им стои добре и какво ще подчертае най-добре фигурата им; знаят, че всяко място и събитие има свой официален или неофициален дрескод и знаят как да го спазват.

4. “Късно е за промяна”

Ако кажете на някого, че му е късно за нещо, то би могло да се тълкува все едно приближава краят на живота. 40-те години са прекрасна възраст, в която, противно на повечето вярвания, човек е повече от способен на промяна. По-подготвен е да посрещне трудностите и да ги преодолее. А и нагласата към промяната е въпрос на вътрешно усещане – някои хора се променят с лекота и на 60, докато други се ужасяват от различното и на 25.

5. “Може би не бива да носиш толкова грим”

Изборът на грим издава много за характера и за предпочитанията на една жена, както и за това, кои черти от лицето си харесва и кои – не. Да, има всеобщо правило, че след 30 гримът е добре да е по-лек, особено за ежедневието. Но подобни коментари може да се отправят само към много близък човек, в противен случай звучат обидно.

6. “Защо още си сама/ нямаш дете?”

Може би един от коментарите, които жените мразят, независимо от възрастта. Изборът дали една жена е сама, или с партньор, дали има дете, или няма, е дълбоко личен. И ако се предполага да знаете отговорите, вероятно няма да се налага да задавате въпросите. Ако не ги знаете, не бива да коментирате. Никой не знае през какво преминава една жена – дали е имала поредица от неуспешни връзки или въпреки че е с партньор, има проблем със зачеването. А може би просто не иска да има деца. Което и да е, не бива да подлежи на коментар.

https://rozali.com