300 ЛЕВА ЩЕ Е ДАНЪКЪТ ЗА ТАКСИТАТА

0
865

На заседанието си вчера Общинският съвет взе решение данъкът за таксиметровата дейност в Добрич да бъде 300 лева. Местният парламент единодушно подкрепи предложението на постоянните комисии по бюджет и финанси, и по транспорт.

След проведено миналата седмица изнесено съвместно заседание на двете комисии с участието на десетки превозвачи от града, те се спряха на минимума, предвиден в закона за този налог – 300 лева.
Припомняме, че такова бе и предложението на кмета Йордан Йорданов, внесено на сесията през септември, но тогава докладната му записка не бе приета и отложена за октомври от местния парламент. С него той предложи първоначално определеният данък от 590 лева да бъде намален на 300 лв.
На протест таксиметровите шофьори от Добрич заявиха, че, ако данъкът остане 590 лева, те ще бъдат принудени да преминат в сивия сектор или да напуснат страната. Те настояват поне половината от събраните суми от този налог да се използват за подобряване на пътната инфраструктура – за ремонт на улиците, на тротоарите. НДТ