Кмет: Спешно АПИ да почисти от клони участък от пътя Балчик – Генерал Тошево

0
171

Отсечката между селата Царичино – Кремена е в ужасно състояние. Ако тази зима участъкът от третокласния републикански път Балчик – Генерал Тошево не бъде почистен от клони, напролет положението ще бъде трагично и ще бъдат създадени сериозни предпоставки за катастрофи. Това сигнализира кметът на съседното село Дропла Денчо Попов.

„Всички, които пътуваме по отсечката Царичино – Кремена, виждаме в какво състояние е пътят и клоните, които излизат на пътя и застрашават разминаването, особено с камиони и тежки машини. Бях принуден да нарежа клоните на три от дърветата, които бяха върху част от платното. Видях счупени огледала и парчета от броня!”, сигнализира в социалната мрежа със снимки кметът на балчишкото село с апел Агенция “Пътна инфраструктура” да отдели ресурс за почистване на пътя, който е натоварен постоянно и особено много по празниците, когато потокът от Румъния е голям.

Д. Попов е получил отговор от районната служба, че в момента нямат сключени договори с фирма, която да извърши тази дейност. Възнамерява да уведоми областния управител, а ако се налага, ще занимава институции и по-нагоре, защото по думите му почистването на пътя не търпи отлагане.

Сигнал до Областно пътно управление – Добрич е подаден и от Общинското звено за сигурност, след като друг гражданин алармира за проблемния участък. “Неколкократно получаваме сигнали, че на третокласен път от РПМ, в участъка между Царичино и Кремена, МПС се движат буквално в тунел от прорасли клони на дървета. Карат по средата на пътното платно, което е предпоставка за ПТП. Клоните повреждат боята на автомобилите” – настояват от звеното в спешен порядък да бъдат взети мерки за премахване на прораслите клони.

Изпратено е запитване до АПИ дали се планират такива мерки и кога.

Албена Иванова

https://bnr.bg/varna