Община Добрич осигури грижа за децата в ранна и предучилищна възраст на лекари и служители, работещи в системата на здравеопазването. Подадени са 18 заявления. От вчера децата се приемат в детска градина „Слънчице“ и за тях ще се грижи екипа на детското заведение. Малките палавници ще бъдат обучавани в две групи.

НДТ припомня, че предложението дойде в края на миналата седмица от „Възраждане“ – Добрич, откъдето апелираха Община град Добрич да вземе решение на местно ниво.

В декларация „Възраждане“ посочват, че лекарите и здравните специалисти са на първа линия в борбата с Ковид-пандемията. По думите им медиците са на предела на силите си и въпреки това ще им се наложи да търсят варианти за техните деца и същевременно да полагат грижи за здравето на населението. Тези обстоятелства задължават местната власт да предприеме необходимите мерки, с които да ги облекчи, смятат от „Възраждане”.

От там споделят, че една такава мярка е разкриването на дежурна детска градина за времето до 21 декември, в която да бъдат приети децата на медиците, докато те лекуват населението на Добрич и областта. Споделят, че подобна идея вече е лансирана в София. „Във времена на тежка пандемия изискваме и разчитаме много на лекарите и медицинския персонал! Искаме те да се грижат за нас, нека и ние се погрижим за тях”, казват в заключение от партията. НДТ

loading...