В прекрасна премяна посрещна Тервел Баба Марта. И с прекрасни послания и пожелания към всички жители и гости на общината, които радост поместваме:

„Пролетта вече ухае навън. Все още ги няма зеленината и цветята, но свежестта на първомартенския празник се усеща- в топлите слънчеви лъчи, в яркостта на бялото и червеното в мартениците. Имаме нужда от тази хубава българска традиция, от символа на здравето и чистотата, който е нейното послание.

Нашето пожеланиеза здраве и ново, по-добро начало към гражданите на Община Тервел е външната украса, която подготвихме с желание, труд и въображение. Мислим, че в деня на всеки човек има място за малко красота.

Големият фонтан е царството на Баба Марта, децата, старите български Пижо и Пенда.Малкият фонтан е събрал мартенска гора и щъркели, светещи мартеници и щъркове има и пред общината. На центъра и в парка можете да поседнете на мартенски пейки.

За пореден път екипната работа на заместник-кметовете и много хора от общината, някак между всички останали задачи, но с много настроение, даде този мартенски резултат.Отново много тервелчани със златни ръце и въображение направиха сами, с малко средства градската украса.

Царството на Баба Марта на големия фонтан е плод на идеите и работата на Добринка Цонева и Иванка Йорданова от Детска градина „Здравец“ в гр.Тервел.Те изработиха всички фигури и декори за сцената.

cof

Ел обзавеждането на голямата сцена и светещите рингове имат за главен оформител Явор Нейков и помощници Недко Тодоров, Галин Иванов и Росен Димитров, Боян Бонев, Господин Господинов, Венко Стратиев, работници от звено „Чистота“.

Украсата на мартенските пирамидки за малкия фонтан направи Красимир Кръстев. Мартениците изработиха учители от ДГ 2, образователните медиатори Добринка Йорданова, Борислава Стоянова, Галина Апостолова, служители в общинска администрация Мариана Петкова, Ангелина Станкова, Ганка Иванова, Севдалина Колева.

Дръвчетата за сцената с Баба Марта изработи Иван Луков.Хубави мартенски украси получихме и от Марияна Янкова – учител по живопис и от Дома за стари хора в с.Полк.Савово.

Честита Баба Марта, уважаеми съграждани!“ Това казват от ръководството на Община Тервел, щастливи, че са успели да създадат празнично настроение за хората.