БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 6.03.2019

0
1144

На 5 март, е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на ръчни инструменти, електрически инструменти и 4 броя бутилки алкохол. По случая е  образувано досъдебно производство.

На 5 март, около 20:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се на територията на град Каварна. По данни на тъжителя е извършена кражба на множество златни и сребърни накити с неустановен грамаж, сумата от 860 евро, 400 румънски леи, 230 долара и турски лири. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 март, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 8 дка лавандулово насаждение в землището на с. Орляк, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 март, около 10:15 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 65-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката, водача на автомобила проявява агресия изразяваща се в отправяне на закани и смачкване на съставените АУАН по ЗДвП. При съставянето на АУАН на  65-годишния мъж, същия затиска с врата на патрулния автомобил долен десен крайник на полицейския служител. Вследствие на инцидента, автоконтрольора е прегледан в МБАЛ Добрич, като е установена лека телесна повреда, изразяваща се в охлузване и хематом на дясна подбедрица. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 6 март, около 03:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със старозагорска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин, канабис, амфетамин и метаафметамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.