Ясни са победителите от видео конкурса „Умея и ще успея“

0
344

Ясни са победителите от видео конкурса „Умея и ще успея“, обявен от Областен информационен център“ – Добрич (ОИЦ), съобщават за БТА от там. Надпреварата е част от феста „Умея и ще успея“, организиран от ОИЦ – Добрич, като част от инициативите, посветени на Годината на уменията на Европейския съюз. Трите най-добри видео клипа ще бъдат наградени на предстоящия концерт днес.

На първо място е клипът на Еманоел Пеев от 10 клас на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич (ПГАС). След него се нарежда също ученик на ПГАС. Това е деветокласникът Мирослав Николов. На трето място е ученикът от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ – Добрич Владимир Петков.

Над 20 клипа взеха участваха в надпреварата. В тях учениците трябваше да представят своите професии. Гласуването за най-добър клип бе чрез събиране на харесвания в социалните мрежи.

Фестивалът „Умея и ще успея“ започва днес на площад „Свобода“. Участие в него ще вземат всички професионални гимназии на територията на област Добрич, институциите, свързани с образованието, обучението и работата по европейски проекти, както и Търговско-промишлената палата Добрич и Бюрото по труда.

Фестът ще завърши с концерт на Георги Костадинов в Младежки център „Захари Стоянов“ – Добрич, където ще бъдат наградени и победителите от конкурса за видео клип.