„РОК ВЕЧЕР ЗА МАРТИ“ – благотворителен концерт на шабленската група „Фара Бенд“

0
391

2890 лв. са събрани от благотворителния концерт „Рок вечер за Марти“ на шабленската група „Фара Бенд“.

На 15 април, в самото навечерие на Великден, хубавото време и една благородна кауза събраха шабленци и гости на региона пред сцената в Градския парк. „Рок вечер за Марти“ бе името на благотворителния концерт, изнесен от местната група „Фара Бенд“ и подкрепен от Община Шабла. Събитието е част от поредица инициативи, чрез които хората с широки сърца от Североизтока застават до семейството на 3-годишния Марти от Каварна, който страда от тежко заболяване със скъпо струващо лечение.
Концертът започна с наелектризиращ 30-минутен сет от хитове, в изпълнение на условните домакини – музикантите от любимата ни рок-банда. Групата беше в състав: Георги Несторов (ритъм китара и вокал) и Траян Несторов (соло китара), Зорница Захова (клавир и вокали), Калоян Николов (бас китара), Валентин Иванов (барабани), Десислава Донева (вокал). От сцената неколкократно прозвучаха и благодарности към всички, които са съпричастни към каузата, и напомняне, че музиката свързва, но онова, което истински и универсално обединява, е човечността.
Верни на идеята на събитието, заложена в плаката му – концерт на Фара Бенд и приятели, ветераните от групата поканиха до тях да застанат и редица малки шабленски певци. Рая Христова от IV клас изпълни песента „Истина“ на Милена в акустичен съпровод на Жоро Несторов. Дебют на рок-сцената направи още третокласничката Велизара Калчева с „Я свободен“ на руската група „Кипелов“. Вокална формация „Славейчета“ към Общински детски комплекс – Шабла се представи с песните „Детство мое“ и „Две кебапчета крилати“. Своя интерпретация върху композиция на „Manowar“ представи и нашият съгражданин Андон Донев, който понастоящем живее във Варна и свири в прогресив-метъл групата „Painout”.
Последният един час от концерта завърши с класически рок – Фара Бенд се завърнаха и завършиха програмата си, която включваше популярни песни като „Folsom Prison Blues“,“Sussie Q“, „Green River“, „Run Through The Jungle“, „Bad Company“, „Jealousy“, „Simple Man“, „Roadhouse Blues“, „Hard To Handle“, „Raise Hell“, „Story“, „Fortunate Son“, „Hallelujah“. За първи път прозвуча авторската песен на Георги Несторов – „Пиперени поля“, посветена на Шабла и местните хора.
Благотворителният концерт за малкия Марти завърши със знаковата песен на Васко Кръпката – „Нека бъде светлина“. Призивът: „Нека бъде любовта, нека има деца!“ остана да звучи дълго след последните акорди, защото мнозина продължиха да тананикат любимия припев.

Общата сума на приходите от концерта е 2890 лв., която ще бъде предадена на семейството на Марти и ще бъде използвана за завършване на неговото лечение.
Със средства за осъществяване рекламата на концерта за каузата дадоха своя дан и фен-клуба на ЦСКА в Шабла.
Организаторите благодарят на всички добри хора, които подкрепиха и се обединиха около каузата – оздравяването на Марти!

Дарителската сметка е:
Мариян Огнянов Цанев-баща
BG66STSA93000029573717
основание: за лечение на Мартин
Paypal: @MARIYANTSANEV
mariyantsanev@abv.bg