На 16 април, около 13:10 часа, е получено съобщение за извършена кражба от хотелски комплекс на територията на к.к. Албена. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в приземния етаж на комплекса и е откраднал 5 броя велосипеди.

На 17 април, около 06:30 часа, в с. Спасово е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен 27-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,80 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

На 16 април, около 02:30 часа, по околовръстен път на град Добрич е  спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 29-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на МПС, тестът отчита положителен резултат. Задържан е за 24 часа.

На 16 април, около 07:00 часа, по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели, управляван от 47-годишен мъж от с. Божурово.

На 16 април, около 21:30 часа, в кв. „Рилци” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ” с добричка регистрация, управляван от 64-годишен мъж от с. Каблешково. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за друг лек автомобил.

След проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 34-годишен мъж от град Добрич. В хода на работа е установено, че същият е извършител на кражба на компютърна конфигурация от лекарски кабинет, находящ се в ДКЦ1 в град Добрич, извършена за времето от 18:00 часа на 12 април до 22:00 часа на 13 април т.г. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич. НДТ