Шестима убити при стрелба в селски район на Мисисипи

0
350

Шестима души бяха застреляни в селска област на Мисисипи, след като въоръжен мъж откри огън на няколко места, съобщава dailymail.co.uk. Властите в окръг Тейт са арестували заподозрян във връзка с нападенията, след като e бил забелязан в превозно средство на Arkabutla Dam Road, където е имало стрелба.

Един мъж e смъртоносно прострелян в магазин на Express Mart на Arkabutla Road, като служителка каза, че тя и колегите й са се изпокрили при изстрелите. По думите й пред изданието, в магазина няма пострадали.

Стрелецът изминал над 6 км до Bend Road, където застрелял жена в имота й. Съпругът й също е ранен при трагедията, но не е ясно дали от нападателя.

След това заподозреният е карал до Arkabutla Dam Road, където убил още двама души в къщата им, преди колата му да бъде засечена от полицаите. Те го погнали, но той не спряла и започнало преследване с автомобили.

Стрелецът отбил в алея, водеща до къща, и там бил заловен. Полицаите открили още един труп в колата и друг, шести за случая, отстрани на алеята.

Говорител на службата на шерифа каза пред dailymail.co.uk, че в ситуацията вече няма заплаха за обществеността. Той поясни:

“Задържахме заподозрения в нашия затвор. Не можем да потвърдим нищо друго, тъй като това е активно разследване.”

Базираната в Мемфис телевизионна станция Action News 5 идентифицира предполагаемия стрелец като Ричард Дейл Крум, на 52 години. Властите казаха, че в момента не знаят какъв е мотивът зад стрелбата или дали убитите са се познавали.

Смъртоносната стрелба в петък се случи само няколко дни след като мъж, също без уточнен мотив, нападна университетски кампус в северния щат Мичиган, убивайки трима души.  https://bg-voice.com/