Шампионки се удавиха

0
1210

Трагична новина разтърси света на бойните спортове. Две звезди на кикбокса – една световна шампионка и една вицешампионка, се удавиха в Севастопол при къпане в Черно море по време на буря. За момента имената на жертвите на морето не се съобщават, пише Блиц.

„Въпреки предупрежденията за изключително опасно време, при плуване са се удавили две жени. Едната е жителка на Москва, родена през 1996 г., а другата е от Мурманск, набор 1992. Едната е действаща световна шампионка по кикбокс, а другата е вицешампионка“, разкри зам.-началникът на месното звено за гражданска защита Владимир Беспалий.

Той уточни, че трагичният инцидент е станал на 4 август на територията на яхт клуба в Севастопол. В първия момент телата на двете удавени жени не може да бъдат извадени заради трудните метеорологични условия и вълнението от четири бала.

По думите му една от жените е скочила от кея по време на бурята и вероятно една от вълните я е блъснала в конструкцията. Другата е загинала, докато се опитвала да спаси приятелката си.

Тази сутрин двете тела са били извадени от морето. В операцията са участвали 16 души и 7 различни машини, включително две плавателни средства.

Временният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев е наредил проверка на действията на яхт клуба, тъй като на това място е забранено плуването и няма назначени спасителни екипи за подобни ситуации. https://petel.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST