дом Акценти Човек намира двойник до себе си в самолета – имат едно и...

Човек намира двойник до себе си в самолета – имат едно и също име, приятели и хобита

158
0

Марк Гарланд (вляво) с неговия двойник Марк Гарланд (вдясно)

  • Марк Гарланд се регистрирал за полет до Банкок на летище Хийтроу, когато персоналът му казал, че „вече се е регистрирал“. Това, което не знаеше, беше, че е на път да намери приятел за цял живот

Един мъж беше объркан, след като откри своя двойник да седи до него по време на полет – и разбра, че имат едно и също име, приятели и хобита.

58-годишният Марк Гарланд се регистрирал за полет до Банкок, Тайланд на терминал 2 на Хийтроу , когато персоналът му казал, че „вече се е чекирал“. След 40 минути персоналът най-накрая установи, че има двама Mark Garland в полета – но приликите не свършват дотук. Те се срещнаха при заминаване и изглеждаха удивително сходни, с еднаква бръсната глава.

И когато Марк стигна до мястото си в самолета, той разбра, че е седнал точно до „другия“ Марк Гарланд. По-младият Марк, шофьор на автобус от Троубридж, Уилтшър, прекара 11 часа и половина в разговор с „другия“ – 62-годишен строител от Уормли, Бристол .

Те откриха, че живеят само на 15 мили един от друг и строителят Марк дори понякога се качва в автобуса на друг Марк. Двамата дори имат общ приятел – който пие с 62-годишния Марк в местната кръчма. И двамата са необвързани и имат четири деца, въпреки че по-младият Марк никога не е бил женен, за разлика от по-големия Марк, който сега е разделен.

И двамата обичат Тайланд – всеки от тях е посетил повече от дузина пъти. 58-годишният Марк каза: „Бяхме толкова шокирани от това колко странно беше. И двамата продължихме да се смеем и усмихваме за това, това ме направи щастлив. Казах „ти ми създаде толкова много проблеми“, а той каза „ти си причини имам толкова много проблеми”.

„Казах „виж, аз съм Марк Гарланд“, показвайки му паспорта си, а той започна да се смее, отвори паспорта си и ми показа името си, и това беше закачка.“ „Друг“ Марк, 62, добави: „Беше лудост – никога не съм познавал нещо подобно. Казаха, че има друг Марк Гарланд. Дойдоха в бара и поискаха паспорта ми.

„Мислех си „какво става!“. Името ми излизаше от антената и телефонът ми работеше. Мислех, че някой ме навива. Отивам до бюрото и там има един тип, който изглежда точно като мен, но той е малко по-едър от мен. По-добре изглеждам и съм по-възрастен. Той е като мен, имам характер и обичам да навивам хората – ние сме еднакви. Той всъщност е хубав човек, трябва да казвам.”

И двамата отиваха на почивка в Тайланд, по-младият Марк за четири седмици, а по-големият Марк за три седмици, когато се откриха на 2 март, по време на полета на EVA Air. По-младият Марк каза, че служителят по настаняването не е препратил номера на резервацията и е проверил другия вместо него, причинявайки проблеми, когато той пристигна по-късно, пише mirror.

Той добави: „Стоях на гишето за чекиране в продължение на 40 минути, докато те се опитваха да решат проблема. След това трябваше да отидем до изхода за качване по-рано, за да идентифицираме нашите случаи.“ Именно там те се срещнаха и „видяха смешната страна на нещата“, но след това избухнаха в смях, когато се качиха на самолета и седнаха един до друг.

Разбраха, че живеят много близо един до друг и че пътищата им са се пресичали и преди. „Аз съм шофьор на автобус и Марк каза, че понякога използва моя автобус“, каза Марк. „Просто ми беше учудващо, че беше толкова близо – нагоре по пътя. Един от колегите ми го познава и ходи да пийне с него в кръчмата.“

“Това е лудост. Какви са шансовете за това? Аз съм малко по-висок, но хората казаха, че можем да бъдем братя.” Освен че изглеждат еднакво, имат едно и също име и живеят близо един до друг, двамата мъже откриха, че имат обща страст към Тайланд. „И двамата обичаме Тайланд“, каза по-възрастният Марк. „Казах му, че съм бил 13 пъти, а той ми каза, че е бил 83 пъти.“

До края на пътуването със самолета двамата Марк Гарланд бяха добри приятели и „подремах малко на рамото му“, каза шофьорът на автобуса Марк. Те са обещали да поддържат връзка и трябва да се видят на бира в Тайланд на почивка. „Намерих приятел за цял живот“, каза по-възрастният Марк.