Читалището в село Василево стана на 115 години

0
375

На 29 октомври жителите и гостите на село Василево имаха огромен повод за усмивки, добро настроение и празнуване. На този ден беше отбелязана 115-годишнината от създаването на местното читалище НЧ „Александър Гичев – 1907“. Събитието, което се проведе в залата на културната институция в селото беше посетено от повече от 50 души, а за да уважи местните дойде кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Той поздрави всички присъстващи, като им пожела да бъдат здрави, да продължават да се събират на такива хубави празници и да развиват дейност в тази толкова стара, но преминала през всички устои на времето културна институция.

Празничната програма продължи близо два часа и включваше различни музикални изпълнения. Първи на сцената се качиха самодейците от местното читалище, които зарадваха присъстващите с няколко красиви фолклорни изпълнения. След това пред публиката се представиха и гостуващи групи от читалищата в селата Сноп и Преселенци. Кулминацията на тържеството бяха изпълненията на талантливите деца от Ансамбъл „Балик“, град Балчик, които показаха красотата на българския народен танц.