Със заповеди на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бяха назначени директори на областните дирекции на МВР в Търговище, Ямбол, Враца и Габрово.

Старши комисар Светлин Петев е назначен за директор на ОДМВР – Търговище. Той бе представен пред състава на дирекцията от заместник главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, който изведе приоритетите в работата на МВР и акцентира върху необходимостта от бърза и адекватна реакция в случаи на престъпления срещу личността.

Той е роден през 1973 г. в гр. Попово. На служба в МВР е постъпил през 1993 г. в група „Охрана на обществения ред“ в РУ – Търговище. От 1998 г. работи в „Криминална полиция“, като в професионалната си кариера достига до началник на сектора в Търговище. Награждаван е многократно за високи професионални постижения и значителен личен принос в успешното изпълнение на служебните задачи.

Старши комисар Иван Русев, от днес директор на ОДМВР – Ямбол, бе представен от заместник главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.
Русев е започнал работа в системата на МВР през септември 1998 г. В кариерното си израстване е заемал длъжности от разузнавач “Икономическа полиция”, началник сектор “Противодействие на икономическата престъпност”, заместник-директор и началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Сливен. От октомври 2019 г. е преназначен на длъжността зам.-директор на ОДМВР  – Ямбол, а година по-късно заема длъжността директор.

От средата на 2021 г. e на длъжност началник на сектор „Криминална полиция“ при РУ – Ямбол. За добри резултати, проявен професионализъм и инициативност при изпълнение на конкретни задачи е награждаван неколкократно от министъра на вътрешните работи и директора на Главна дирекция “Национална полиция”.

Старши комисар Красимир Йончев, директор на ОДМВР – Враца бе представен от заместник министър Кирил Ценкин.
Йончев е роден на 21 септември 1977 г. в гр. Враца. Започва работа в МВР през 2001 г. на като полицай в РУ – Враца. Той е заемал изпълнителски  и ръководни  длъжности в различни сектори на територията  на ОДМВР – Враца, както и в състава  на ОДМВР – Плевен.

Бил е началник  на районните управления на МВР в гр. Роман и в гр. Бяла Слатина. Последната му ръководна  длъжност е началник на сектор „Охранителна полиция“ – РУ-Враца.

Старши комисар Илиян Иванов е назначен на длъжността директор на областната дирекция на МВР в Габрово. Във вторник новият ръководител на ОДМВР бе представен пред състава от заместник-министър Кирил Ценкин.

Старши комисар Иванов е роден на 5 юни 1969 г. В системата на МВР постъпва през 2000 г. Последователно е работил в сектор „Координация и информационно-аналитична дейност“, РЗ „Борба с организираната престъпност“, като началник на „Оперативен анализ”, в сектор “Борба с организираната престъпност” и в ДАНС.

https://trud.bg/