Основно на зелена енергия разчитат от “Чудната градина” в Добрич

0
332

Социалното предприятие “Чудната градина” в Добрич вече разчита основно на зелена енергия. Това стана възможно благодарение на фотоволтаична система, дарение от традиционните партньори на градината – Фондация “Дотера”, предаде репортер на “Фокус”. Още от миналата година в “Чудната градина” заработи кладенец за вода, една инвестиция благодарение на Програма “Вселена от възможности”.

От екипа на градината споделят: “Двете помпи и климатикът, които работят по цял ден, в момента консумират 3,795 kW. Всичко се осигурява от фотоволтаиците. Консумация на промишлен ток от мрежата – нула. За 15 дни от консумирани 500 kW, 400 са зелена енергия. Заслужава си”.

От месец май тази година в “Чудната градина” помага първият в България  полуавтоматичен трансплантер, японско производство. Дарението осезателно улесни работата на всички, допринася за повишаване на производителността, намалява себестойността на продукцията и поддържа надеждата, че добрини има и те се случват непрекъснато.

В момента “Чудната градина” предлага широка гама от вкусни домати и други зеленчуци. Свежи и сочни, в компанията на телешко от Родопите и картофки от Самоков, това лято доматите им са част от бургерите на търговска верига с обекти в София, Пловдив и Бургас.

focus-news.net