• Федералната агенция за въздушен транспорт отбеляза, че местната наземна служба за търсене и спасяване е открила самолета Falcon 10

МОСКВА, 21 януари. /ТАСС/. Четирима души, които са били на борда на изчезналия от радарите в Афганистан самолет Falcon 10, по предварителни данни са живи, информацията за още двама се изяснява. Това се казва в съобщение на Федералната агенция за въздушен транспорт.

„Според информация от руското посолство в Афганистан: местната наземна служба за търсене и спасяване е открила самолета Falcon 10, от шестимата души на борда на самолета, предварителни данни: четирима са живи (имат различни наранявания), съдбата на двама души се изяснява“, казаха от ведомството.

Министерството на транспорта и авиацията към правителството, формирано от талибанското движение (забранено в Руската федерация), потвърди тази информация.

„Екипът за търсене и спасяване откри самолета <…>, който изчезна от радарите вчера вечерта (20 януари – бел. ТАСС), четирима души, включително пилотът на самолета, са живи“, се казва в изявлението.

От министерството уточниха, че издирването на оцелели продължава.