ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ИЗЛИЗА СРЕЩУ ПЛОВДИВСКИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧАРИ” В КОНТРОЛА

0
1606

 

Отборът на Черноморец (Балчик), който се подготвя за срещите от втория дял на първенството във Втора професионална лига, ще проведе днес поредната си контролна среща. Момчетата на Георги Иванов-Геша ще премерят сили със състава на Локомотив (Пловдив). Проверката ще е на „Лаута” от 13:00 часа. Припомняме, че тимът от Белия град имаше вече една контрола с тим от родния елит. Балчиклии завършиха 1:1 с Черно море на стадион “Младост” във Варна. За домакините гола отбеляза Виктор Генев преди почивката, а за Черноморец се разписа Траян Траянов през второто полувреме.

Въпреки финансовите проблеми, които имаше в клуба преди Нова година, Черноморец (Балчик) се представя успешно в първенството. Отборът на Геша събра 23 точки – след 6 победи, 5 равенства и 6 загуби, и заема седмо място в класирането с актив от 23 точки. Първенството във втория ешелон ще бъде подновено на 22 февруари със срещите от 18-ия кръг. Тогава балчиклии ще гостуват на един лидерите в групата – състава на Монтана, който е втори в подреждането и се бори за място в Първа лига.

Междувременно стана известно, че 800 хиляди лева за ФК Черноморец (Балчик) са заложени в проектобюджета на община Балчик за 2019 година. Сумата е почти три пъти по-голяма от тази, която общината бе заделила през миналата година – 300 хиляди. Тогава обаче в плановете на кметския екип е влизало дофинансиране от страна на спонсор, който в последствие се е отказал. По-късно през годината кметът Николай Ангелов внесе предложение за дофинансиране на отбора с още 300 хиляди лева, което обаче не  получи одобрението на Общинския съвет. Така през есенния дял на шампионата футболистите на Георги Иванов играха без възнаграждения.