Черна търговия: По 200 лева върви фалшивият PCR тест?

0
1042

Черна търговия с PCR тестове се вихри с пълна сила, става ясно от споделена от популярни личности информация в социалните мрежи.

Без да му мислят, частни лаборатории с готовност издавали тапия с измислен положителен или отрицателен фактор на закъсали, но само срещу трицифрена сума.

За престъпната практика с ментетата споделиха финансистът Владимир Каролев и небезизвестната д-р Антония Първанова. 200 лева струва тестът „по желание“ в частна лаборатория в Бургас, сподели в свой коментар в социалните мрежи бившата царска депутатка, популярна като част от групата на Covid-скептиците.

“В началото на учебната година бяха много популярни положителните писиар тестове срещу заплащане. В частна лаборатория в Бургас, цената на тест с резултат по желание беше 200 лева. Беше ми интересно защо някой иска да се изкара болен и да бъде в карантина. Лекарката в лабораторията ми даде обяснение, мотивирано с финансовия интерес на определени съсловия. Както се казва, сиромах човек – „жив дявол.“, написа Първанова под пост на Каролев.

От своя страна, и Каролев съобщи за практиката с фалшиви документи за PCR тестове, показващи липса на Covid-19, които се издават, без въобще да се провежда тест.

„През лятото бяха много популярни за желаещите да отидат до Гърция. Та понеже се заговори, че можело да се искат имунизационни паспорти за пътувания или назначаване на работа при някои професии, даже Лео Де Каприо е любопитен по темата“, написа иронично Каролев и постна снимка на топ актьора, направил озадачена физиономия над питието си.

Мнозина твърдят, че престъплението с фалшивите изследвания го има и в Гърция, Египет и  Румъния.  https://lupa.bg