Челси удари Ман Сити и връчи титлата на Ливърпул ВИДЕО

0
1062
„Сините“ победиха „гражданите“ в Лондон и оставиха мърсисайдци недостижими на върха

Челси надви Манчестър Сити с 2:1 на “Стамфорд Бридж” в дербито от 31-ия кръг на английската Висша лига и направи Ливърпул официално шампион за първи път от 30 години насам. Мърсисайдци са недостижими на върха с 23 точки аванс при седем оставащи кръга до края на сезона, а това гарантира 19-а титла в историята на клуба.

Кристиан Пулишич (36) даде преднина на домакините, а Кевин де Бройне (55) изравни. В края Вилиан (78-дузпа) донесе важните три точки за „сините“, които се утвърдиха на четвъртата позиция. Гостите играха в намален състав от 77-ата минута, когато Фернандиньо бе изгонен с директен червен картон за игра с ръка пред голлинията.

„Гражданите“ започнаха по-активно и владееха топката през по-големи периоди на първата част. „Сините“ пък разчитаха на контраатаки и още при първото си нападение можеше да поведат. Топката стигна до Вилиан в наказателното поле и той опита да намери съотборник на точката за изпълнение на дузпа, но в последния момент Гюндоган изчисти. Малко по-късно вратарят на домакините Кепа отрази удари на Бернардо Силва и Фернандиньо.

Маунт и Баркли не успяха да отправят точни удари от добри позиции за „сините“, а Едерсон направи отлично спасяване след удар с глава на Кристенсен. Бразилският страж обаче остана безпомощен в 36-ата минута след удара на Кристиан Пулишич, който направи индивидуален пробив и реализира за 1:0.

Две минути по-късно Ман Сити отговори с плътен удар на Рияд Марез, пратил топката над вратата. До края на първата част гостите се опитаха да притиснат Челси, но до по-сериозни положения пред Кепа не се стигна.

Winbet – победата е емоция! (18+)

В началото на второто полувреме играта бе спряна за около пет минути, след като Андреас Кристенсен получи тежък удар в главата.

В 55-ата минута Кевин Де Бройне изравни след страхотно изпълнение на пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл на Кепа. Две минути след това Сити можеше да сътвори пълен обрат при контраатака, но след удара на изведения зад отбраната Рахийм Стърлинг топката срещна дясната греда.

Играта продължи да бъде динамична с положения и пред двете врати. Мейсън Маунт пропусна от изгодна позиция за домакините, а Рахийм Стърлинг шутира покрай вратата на „сините“.

Антонио Рюдигер настъпи болезнено Де Бройне, което наложи ВАР да разгледа ситуацията за евентуален червен картон за защитника на Челси. В крайна сметка съдията реши, че германският национал е действал неволно и го остави в игра.

В 70-ата минута Пулишич се озова сам срещу Едерсон и го преодоля, но Кайл Уокър се хвърли самопожертвователно и изби топката на голлинията. Пет минута след това Вилиан подаде в наказателното поле към резервата Тами Ейбрахам. Нападателят шутира и Едерсон се намеси, а след това Челси получи нов шанс. Ейбрахам се опита да вкара, но на голлинията Фернандиньо игра с ръка. След консултация с ВАР, съдията Стюърт Атуел посочи бялата точка и показа червен картон на бразилеца, а в 78-ата минута Вилиан реализира наказателния удар за 2:1.

До края на мача „гражданите“ не успяха да стигнат до ново изравняване и след загубата си в Лондон официално сдадоха титлата на Ливърпул още преди домакинството си срещу „червените“ в следващия кръг.

Челси е четвърти с 54 точки и на една зад третия Лестър, но и на 5 пред Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън. Манчестър Сити допусна осма загуба за сезона в елита и остава на втората позиция с 63 точки.

От вторник
Лестър – Брайтън 0:0

Тотнъм – Уест Хям 2:0
1:0 Томаш Сучен (64-автогол), 2:0 Хари Кейн (82)

От сряда
Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед 3:0

1:0 Антони Марсиал (7), 2:0 Антони Марсиал (44), 3:0 Антони Марсиал (74)

Нюкасъл – Астън Вила 1:1
1:0 Дуайт Гейл (68), 1:1 Ахмед Ел Мохамади (83)

Норич – Евертън 0:1
0:1 Майкъл Кийн (55)

Уулвърхемптън – Борнемут 1:0
1:0 Раул Хименес(60)

От 22:15 часа
Ливърпул – Кристъл Палас 4:0

1:0 Трент Александър-Арнолд (23), 2:0 Мохамед Салах (44), 3:0 Фабиньо (55), 4:0 Садио Мане (69)

От четвъртък
Бърнли – Уотфорд 1:0
1:0 Джей Родригес (73)

Саутхемптън – Арсенал 0:2
0:1 Еди Нкетиа (20), 0:2 Джо Уилок (86)

Челси – Манчестър Сити 2:1
1:0 Кристиан Пулишич (36), 1:1 Кевин де Бройне (55), 2:1 Вилиан (78-дузпа)

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА – ТУК

https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт