ЦСКА загуби с 0:2 от швейцарския Базел в реванша от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите. “Червените” спечелиха първия мач с 1:0 и отпадат от турнира. На „Санкт Якоб Парк” Дауда Бамба направи първия пропуск за „армейците”, шутирайки от дистанция в третата минута. В средата на първата част най-голяма заслуга за нулевото реми имаше вратарят на „червените” Густаво Бусато, който спаси няколко положения на домакините след удар на Анди Зекири и странична ножица на Лиъм Милър. След половин час игра Туфегджич на два пъти опита завършващи удари, а Бамба бе затворен от бранителите на Базел при своя атака.
В края на първата част се наложи Турицов да получи медицинска помощ, но продължи да играе.
През второто полувреме Базел бе подкрепен на трибуните от родения в града Роджър Федерер. Тенис легендата бе аплодиран от феновете. Той явно донесе късмет на швейцарския тим.
В началото на второто полувреме Бусато получи жълт картон за бавене на играта. В 66-ата минута Фабиан Фрай бе по-бърз от изпусналия го Юга и вкара за 1:0, с което изравни общия резултат в двата мача – 1:1. В 84-ата минута Михаел Ланке бе в прегръдките на съотборниците си, след като вкара за 2:0.
Саша Илич се опита да промени агресивността на ЦСКА в последните 5 минути на двубоя, вкарвайки в игра Назон и Шопов, но „армейците” не стигнаха до гол и отпадат от турнира.  https://trud.bg/