ЦПЛР „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“ ГР.ТЕРВЕЛ ПОЛУЧАВА ФИНАНСИРАНЕ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА НА МОН

0
397
През месец юни група педагози в ЦПЛР „Малкият принц“ гр.Тервел кандидатстваха с проект по Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ Модул 1 „Подкрепа на децата и учениците за работата в ЦПЛР по чл. 49, ал. 1, т. 1 и т. 3 и ал. 4 от ЗПУО – центрове за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, центрове за превантивна, диагностична, рехабилитационна, корекционна и ресоциализираща работа с деца и ученици и астрономически обсерватории и планетариуми, и в НДД – специализирано обслужващо звено по чл. 50, ал. 1, т. 2 от ЗПУО“.
Проектът е одобрен и следва да започне работа по неговата реализация през новата 2022/2023 учебна година на ЦПЛР.
Проектът е насочен към дейностите на школата по Музика и Танцовата школа. С финансовата подкрепа на МОН ще се осъвременят кабинетите за работа на децата и учениците в двете направления – чрез закупуване на оборудване за залата за балет и музика в ЦПЛР “Малкият принц“ гр.Тервел. Общата стойност на проекта е : 24 993.70 лв
Дейностите, които следва да се осъществят са:
Обзавеждане на специализирания кабинет – тук следва да се подновят шкафовете в съблекалните за децата, шкаф с отличията и огледалната стена в хореографската зала.
Оборудване на специализирания кабинет – музикално оборудване /инструменти, микрофони, мониторна тонколона, светлодиоден ефект, осветление, софтуерни продукти и др. материали за музикален кабинет и зала за танци/
Материали и консумативи за школата по танци: гимнастическо майо, обувки за джаз, спортен екип, наколенки за танци и балет.
Средствата по модула не могат да бъдат разходвани за възнаграждения, за храна и за строително-ремонтни дейности, като същите трябва да бъдат усвоени до края на бюджетната 2022 г. – до 31.12.2022 г.
Изпълнявайки този проект, ние, екипът от специалисти в ЦПЛР гр. Тервел, осъществяваме основните цели в заниманията като подкрепа за личностно развитие в направление изкуство:
– Формиране и развиване на потребност от физическа активност, насочена към хармонично развитие на човешкото тяло и изграждане на отношение към здравословен начин на живот.
– Развитие на познавателната и музикално-артистична подготовка на децата и подрастващите, в основата на което е тяхната емоционална активност.
– Осигуряване на щастливо детство на всяко дете и формиране на лично отношение към музиката и танца като изкуство, както и за изграждане на мотивация и увереност в собствените му възможности.
С дейностите по проекта ние очакваме да мотивираме децата в нашия град да развиват своите способности и умения, да ги поощрим към повече двигателна и физическа активност. Всяко малко и голямо дете да осъзнае собствените си заложби и възможности за изява, изпълнителска техника и артистичност, физическо и нравствено развитие.
Екип педагози ЦПЛР „малкият принц“ гр. Тервел