ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ИЗЛИЗАТ ЗА СЕДМА ПОРЕДНА ПОБЕДА

В събота и неделя са срещите от осмия кръг в първенството на Североизточната трета лига. Отборът на Добруджа, който е безспорният лидер в групата, ще гостува в Хитрино на едноименния местен тим, а няма съмнение, че момчетата на Светослав Петров ще излязат на терена със задачата да спечелят трите точки и да запишат седма поредна победа от началото на сезона. В добричкия тим няма нито наказани, нито контузени състезатели, подготовката протича по план и очакванията са „жълто-зелените” не само да победят, но и да го направят с убедителен резултат. Миналата седмица нашите момчета се наложиха с 3:0 при гостуването си на Тополи и с акгив от 18 точки еднолично оглавяват класирането. Отборът на Хитрино пък е девети в подреждането с 10 точки – след три победи, едно равенство и три загуби.

Утре от 16.00 часа ще се изиграят още три мача от кръга: Ботев (Нови пазар) – Кубрат 2016 (Кубрат), Калиакра 1923 (Каварна) – Суворово 1 (Суворово) и Светкавица (Търговище) – Септември 98 (Тервел). В неделя по същото време са двубоите Устрем (Дончево) – Тополи 2010 (Тополи), Бенковски (Бяла) – Черноломец 1919 (Попово).

 

ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА

ПРОГРАМА ЗА XI КРЪГ

5 октомври 2019 г., събота, 16:00 ч.

Лудогорец II (Разград) – Литекс (Ловеч)

Локомотив (София) – почива

в Ловеч, Градски стадион:

Спартак (Плевен) – Струмска слава (Радомир)

5 октомври 2019 г., събота, 17:00 ч.

в Балчик, Градски стадион:

Спартак 1918 (Варна) – Локомотив (Г. Оряховица)

Монтана 1921 (Монтана) – Поморие (Поморие)

5 октомври 2019 г., събота, 18:00 ч.

в Стара Загора, ст.”Трейс арена”:

Ботев (Гълъбово) – Септември (София)

6 октомври 2019 г., неделя, 16:00 ч.

в Брацигово, ст.”Христо Гюлеметов”:

Хебър 1918 (Пазарджик) – Кариана (Ерден)

6 октомври 2019 г., неделя, 18:00 ч.

ФК ЦСКА 1948 (София) – Черноморец (Балчик)

7 октомври 2019 г., понеделник, 19:00 ч.

Нефтохимик (Бургас) – Пирин (Благоевград) – пряко по Диема спорт

 

ЦВЕТАНОВ: СРАМНО Е ЛЕВСКИ ДА СЪДИ НАЙ-УСПЕШНИЯ СИ ТРЕНЬОР

Срамно е Левски да съди Станимир Стоилов, защото той е най-успешният треньор в историята на клуба, това заяви за “Канал 3” бившият футболист на “сините” Цанко Цветанов. Асистентът на Стоилов разкри дали двамата отново биха работили в България.Според Цветанов в момента Лудогорец няма реална конкуренция за титлата, като единствено шампионите могат сами да си направят сезона труден, ако формата им отново спадне.”Срамно е Левски да съди най-успешния си треньор. Защо го прави, при положение че от клуба твърдят, че го искат отново на “Герена”. Мисля, че ние с Мъри и Саид Ибраимов достигнахме едно високо ниво и искаме да продължим да се развиваме, затова към момента не мислим да се връщаме в България”, каза Цветанов.

 

ЛУИС СУАРЕС НОКАУТИРА ИНТЕР

Отборът на Барселона нанесе първа загуба за сезона на Интер, побеждавайки го с 2:1 на своя “Камп Ноу” в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Лаутаро Мартинес (3′) даде аванс на гостите още в 3-ата минута, но Луис Суарес (58, 85′) се превърна в герой за каталунците, като им донесе победата с два гола през второто полувреме.

Голямата новина в състава на Барселона беше завръщането на тяхната звезда Лионел Меси, който пропусна победата с 2:0 над Хетафе заради разтежение на адуктора на левия си крак. Негови партньори в атака бяха Луис Суарес и Антоан Гризман. Тъй като двамата леви бекове на тима Жорди Алба и Жуниор Фирпо са контузени, на тази позиция беше преместен Нелсон Семедо, а отдясно на отбраната стартира Сержи Роберто.Антонио Конте беше направил само две промени в състава на Интер след успеха с 3:1 над Сампдория. Диего Годин замени младия Алесандро Бастони, а Роберто Галярдини отстъпи мястото си на Николо Барела. В отсъствието на контузения Ромелу Лукаку атаката на отбора беше оформена от Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес.

Още в 3-ата минута гостите попариха съперника си. Лаутаро се справи с Клеман Лангле и с диагонален изстрел по земя прати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Марк-Андре Тер Стеген. В 15-ата  Сержи Роберто центрира към Антоан Гризман, но ударът му с глава мина над вратата. Същото се случи и с шут на Бускетс в 19-ата минута.В 25-ата Меси опита изстрел от дъгата на наказателното поле, но Самир Ханданович без проблеми улови топката.Две минути по-късно Антонио Кандрева се разписа, но при вдигнат флаг за засада.В 33-ата Семедо попречи на Барела да удвои аванса на Интер. В 37-ата минута Тер Стеген изби опасен удар с глава на Лаутаро. В 43-ата минута добра контраатака на Интер завърши с разочароващ удар с глава на Алексис в аут.Последва изпълнение на Меси от пряк свободен удар от много голямо разстояние, което попадна право в обятията на противниковия страж.Малко след това и Артур се отчете с пропуск.”Нерадзурите” организираха нова опасна контратака в последните секунди на първата част, но Семедо успя да блокира шута на Лаутаро.

В 57-ата минута съдията подмина претенции на Интер за дузпа за нарушение срещу Стефано Сенси. Минута по-късно от границата на наказателното поле Суарес изравни за Барселона, засичайки с изумително воле центриране на резервата Артуро Видал. Малко по-късно уругваецът също искаше дузпа за нарушение срещу него, но вместо това му беше свирена засада. В 61-ата минута удар на Гризман се оплете във външната страна на мрежата.След това французинът беше заменен от Усман Дембеле, който бързо се отчете с два пропуска.В 77-ата Данило Д’Амброзио се опита да се възползва от излизане напред на Тер Стеген, но изстрелът му мина встрани от вратата.В следващите минути домакините повече търсеха победата и така в 85-ата минута стигнаха до нужния за тази цел гол. Тогава Меси си проправи път между съперникови играчи и подаде топката към Суарес, който навлезе в наказателното поле и с премерен шут се разписа за втори път в мача. Нападателят не беше отбелязвал два гола в един двубой от турнира от септември 2016 г. До края гостите с нищо не показаха, че искат да избегнат загубата и така след последния съдийски сигнал трябваше да се примирят с нея.

Така Барселона събра 4 точки и се изравни с Борусия (Дортмунд) в класирането на група „F”.Интер и Славия (Прага) остават с по една точка.

 

ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ ВЕЧЕ НЕ Е ТРЕНЬОР НА ЦСКА-СОФИЯ

Люпко Петрович вече не е треньор на ЦСКА-София, обяви официалният сайт на тима.Ръководството е настояло той да продължи да води „червените”, но специалистът е бил категоричен в желанието си да напусне, се твърди още в обръщението.”Армейци, наставникът на ЦСКА Люпко Петрович занапред няма да бъде начело на отбора.След среща със собствениците на клуба, той декларира намерението си да напусне поста, поемайки своята отговорност за представянето на тима.Въпреки опитите на ръководството да го убедят да не прибързва с решението си, сръбският специалист бе категоричен в желанието си, което в крайна сметка бе уважено.В предстоящата среща с Витоша (Бистрица) в събота „червените” ще бъдат водени от досегашните му помощници в треньорския щаб.ЦСКА благодари на Люпко Петрович за досегашната му всеотдайна работа и му пожелава много успехи занапред!”, написаха „червените” на своя сайт.

По-късно стана известно, че Добри Митов ще замени напусналия Люпко Петрович в предстоящия мач с Витоша (Бистрица). Негови помощници ще са Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.Дали те ще останат за постоянно, ще се реши през следващата седмица, когато ръководството ще обсъди различни варианти за бъдещето на тима.

 

ЛИВЪРПУЛ ИЗПУСНА ПРЕДНИНА ОТ ТРИ ГОЛА, НО ВСЕ ПАК ТРИУМФИРА

Ливърпул и Ред Бул (Залцбург) изиграха изключителен голов спектакъл на “Анфийлд”, в който европейският шампион надделя с 4:3 и записа първата си победа в Група „Е” на Шампионската лига. Преди две седмици мърсисайдци инкасираха поражение след късни голове като гости на Наполи. Тогава Ред Бул записа първия си успех в групите на Шампионската лига в своята история, след като разгроми с 6:2 Генк.

Жоел Матип пропусна двубоя заради контузия. Вместо него партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната бе Джо Гомес. Това беше и единствената промяна, която направи Юрген Клоп в сравнение с мача с Шефилд Юнайтед.Голямата звезда на Ред Бул – 19-годишният нападател Ерлинг Холанд, който отбеляза хеттрик срещу Генк и имаше 17 гола от началото на сезона, остана на скамейката за началото, тъй като явно не бе възстановен напълно, но се появи в игра през второто полувреме.

Домакините очаквано започнаха по-активно.Фирмино пропусна една добра възможност, а в деветата минута Садио Мане проби отляво, преодоля Кристенсен, след което направи двойно с Фирмино и стреля покрай Станкович, отбелязвайки седмия си гол от началото на сезона.Сенегалецът не отпразнува попадението си от уважение към Ред Бул, с чийто екип направи големия пробив в европейския футбол.Ливърпул продължи да играе с настроение. В 25-ата минута Робъртсън подхвана атака отляво, пренесе нападението в центъра чрез пас към Салах и продължи да следи атаката, която премина през Хендерсън и достигна до Александър-Арнолд. Десният бек центрира ниско, а левият краен бранител през това време се придвижи напред и засече топката на близката греда – 2:0. В 30-ата минута Салах изскочи зад гърба на отбраната, но не успя да намери вратата и стреля встрани.Скоро след това и гостите създадоха най-сетне нещо интересно на “Анфийлд”. Хий-Чан Хуан получи добро извеждащо подаване и стреля в близкия ъгъл, но Адриан внимаваше и изби. Мохамед Салах все пак се разписа в 36-ата минута, когато направи добавка, след като стражът на гостите преди това бе избил удар с глава на Фирмино. Головото зрелище на “Анфийлд” продължи, но този път попадението бе във вратата на домакините. В 36-ата минута Хендерсън загуби топката, Мвепу изведе Хуан, който с лекота преодоля стълба в отбраната на “червените” Вирджил ван Дайк и простреля Адриан.

Двубоят стана доста двуостър през второто полувреме.Хуан и Вайналдум пропуснаха по една добра възможност за двата отбора.В 56-ата минута Ред Бул намали още повече преднината на мърсисайдци.Гостите изпълниха бързо свободен удар, Хуан проби отляво, след което центрира към Минамино. Японецът засече от въздуха и прати топката неспасяемо във вратата на Адриан.Веднага след това попадение в игра се появи и Холанд. Тийнейджърът се разписа само няколко минути след това.Минамино проби отдясно, Ван Дайк отново не се намеси добре и позволи топката да мине между краката му, а Холанд засече отблизо, за да изравни резултата.Ливърпул обаче не се смути от този сензационен развой след почивката и много скоро отново поведе.В 69-ата минута Фабиньо се пребори за една изчистена топка пред наказателното поле, Фирмино свали много хитро към Салах, който се озова зад бранителите и не остави шанс на Станкович отблизо – 4:3.

До края мърсисайдци успяха да поставят под контрол мача и да постигнат в крайна сметка закономерен първи успех в тазгодишното издание на Шампионската лига.

 

МЕСИ ИМА ОБЯСНЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА БАРСА

Капитанът на Барселона Лионел Меси има обяснение за неубедителните игри на отбора от началото на сезона.Във вторник “лос кулес” направиха много слабо първо полувреме срещу Интер в Шампионската лига, но след това се надигнаха и стигнаха до обрат за крайното 2:1.В Ла Лига обаче първенецът на Испания изпитва проблеми и е на четвърта позиция.Според Лео проблемът е в честите пътувания по време на предсезонната подготовка.Тогава клубът обикаляше континентите за различни турнета.“Не искам това да звучи като критика, но когато пътуваш толкова често, не остава време да тренираш добре и съответно нямаш основата.Наясно сме защо клубът урежда тези двубои през лятото.Всички големи отбори го правят и съответно след това стартират трудно”, заяви Лео след успеха на “Камп Ноу” Срещу Интер.“Сега ние трябва да наваксаме в предстоящите мачове.Нужно ни е малко време.Все още не сме в най-добрата си форма и затова беше много важно не толкова да играем силно, а да спечелим срещите с Хетафе и Интер. Сега ни предстои нов тежък сблъсък – срещу Севиля. Важно е да посрещнем паузата с успех”, добави аржентинецът.

Самият Меси тъкмо се завърна в игра след контузия, която го мъчи още от началото на подготовката.Срещу Интер той се представи много силно и подаде за второто попадение на Луис Суарес. “Веднъж да вляза в ритъма си, ще мога да бъда още по-полезен на терена.Засега съм щастлив, че успях за първи път през сезона да изкарам 90 минути.Усетих умора, но исках да остана до края.За мен е много важно да играя, защото това е начинът да вляза във форма, след като почти не ми остава време за тренировки”, каза още Ла Пулга.

 

РЕАЛ (МАДРИД) МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ЙОДЕГОР

Ръководството на Реал (Мадрид) обмисля възможността да си върне халфа Мартин Йодегор. Норвежецът в момента играе под наем в Реал Сосиедад за две години. “Белият балет” обаче има опцията да си го върне след края на първия сезон.20-годишният талант изкара последните сезони под наем в Хееревнен и Витес, а през лятото бе пратен в Реал Сосиедад. Йодегор обаче се представя отлично от началото на кампанията в Примера дивисион и именно това е накарало босовете на Реал (Мадрид) да се замислят дали да не го върнат на “Сантиаго Бернабеу” при първа възможност.Ако “Белият балет” реши да си върне норвежеца, ще трябва да плати компенсация на Реал Сосиедад в размер на 2 милиона евро. Това обаче едва ли особено ще притесни мадридчани.

Йодегор до момента има два гола и една асистенция в първите си седем мача за Реал Сосиедад и заяви, че се чувства много щастлив на “Аноета”.

 

КОНТУЗИЯТА НА ДЕ БРОЙНЕ НЕ Е СЕРИОЗНА

Травмата на Кевин Де Бройне не е сериозна, съобщи мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.Белгийският национал получи болки в аддукторите при успеха с 3:1 над Евертън за първенство през уикенда и пропусна победата с 2:0 над Динамо (Загреб) на “Етихад” в Шампионската лига. “Не е нещо сериозно. Той нямаше как да се включи срещу Динамо, но за неделя (срещу Уулвърхямптън във Висшата лига) ще видим. В момента не е сигурно. Може би той ще може да играе, ако решим да поемем този риск, но след паузата за националните отбори със сигурност Кевин ще бъде на линия”, коментира Гуардиола.

Де Бройне направи страхотен старт на сезона за Сити с 2 гола и 9 асистенции в девет мача досега.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА