Легендарният футболист Христо Стоичков гостува в четвъртък в Ген. Тошево и зарадва хиляди добруджанци и гости на града и общината. Той се срещна с кмета, общинската управа, общественици и стопански деятели от Ген. Тошево и региона през деня.
Христо Стоичков подари на общината копие на Златната топка, която спечели през 1994 г.
Общината направи две отливки на стъпалата на Стоичков. Лявата отливка бе подарена на световната футболна звезда.  Отливката от десния крак, заедно с подареното копие на Златната топка, ще бъдат изложени в Градския исторически музей в специално обособен кът.
Exif_JPEG_420
В ранния следобяд спортуващи деца и ученици зарадваха Стоичков със спортните си умения и постижения на тренировъчното игрище. Той също им показа какво умее с топката и раздаде подаръци на бъдещите шампиони.
Exif_JPEG_420
На площад “Бялата лястовица” футболната легенда раздава автографи близо четири часа. Той представи книгата си “Христо Стоичков. Историята”. Тук бе и нейният съавтор Владимир Памуков.
Exif_JPEG_420
Стоичков отговори и на въпроси на медиите. Сред гостите на Ген. Тошево имаше негови фенове с албуми за футболния му път. Децата получиха безплатно книги на футболиста. Хиляди българи и чужденци сред тях успяха да получат автографи от Стоичков върху книги, фланелки, футболни топки, шапки, снимки и др. артикули.
Exif_JPEG_420
Вълнуващо за всеки бе и докосването и снимането с футболната звезда и със “Златната топка”, спечелена от него през 1994 г. Легендарният Стоичков получи също подаръци. НДТ
  • Последните две снимки са от ФБ-страницата на Христо Соичков: https://www.facebook.com/photo/?fbid=692899259545219&set=pcb.692899426211869