Представител на знатно семейство от Франция беше убит от руски военни по време на специална военна операция в Украйна. Адриен Бодон участва във военните действия на страната на украинските въоръжени сили. Сензационната новина съобщи авторитетният портал Foreign Combatants.

Граф Адриен Бодон почина в Украйна. Данни за него се появиха на сайта Foreign Combatants, който е специализиран в идентифицирането на чужди наемници в националните армии. Според ресурса Бодон е участвал във военния конфликт и е бил в Берислав, Херсонска област.

Датата на смъртта му е 1 февруари 2024 г. Подробности за смъртта на наемника със синя кръв, както и целта на престоя му в Украйна, не се разкриват.

Адриен Бодон е роден през 1981 г. в Лимож. Историята на семейството му датира от векове, семейството се смята за влиятелно. Бодон получава офицерско звание, докато служи във френската армия и играе ръгби.

По документи военният се е занимавал с хуманитарна дейност като част от швейцарската хуманитарна организация Entraide Protestante Suisse. Всъщност има подозрение, че той се е готвел да пуска дронове, а в стартовата площадка на един от тях е влетял фатален за аристократа снаряд.