Швейцарецът се измъкна от почти безнадеждна ситуация и чака Джокович или Раонич на Аустрелиън Оупън

Швейцарецът Роджър Федерер за пореден път показа защо е един от най-великите в историята на тениса. Маестрото се класира за полуфиналите на Australian Open, след като победи американеца Тенис Сандгрен в истински почти 4-часов трилър с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3.

Федерер спаси цели седем мачбола в решителният четвърти сет, а това сломи съперника си. Швейцарецът се наложи да спасява мача при 4:5, когато Сандгрен имаше три възможности да сложи успешен край на двубоя. Стигна се до тайбрек, а в него американецът, който е номер 100 в ранглистата, дръпна с 6:3 и получи три възможности да спечели. Обаче не успя и се стигна до 6:6. Сандгрен отново взе преднина и отново бе на разиграване от успеха. Но Федерер не се предаде и при втората си възможност изравни резултата – 2:2 сета.

Американецът не вярваше какво се случва и в последния сет допусна един пробив, който не успя да върне. Така Федерер продължи напред в преследване на седмата си титла на Australian Open и 21-ва в Големия шлем.

И за да бъде успехът в мача със Сандгрен още по-сладък, Федерер получи контузия още във втория сет. Травмата му също помогна на Сандгрен да обърне резултата в своя полза, но Маестрото се измъкна.

На полуфиналите швейцарецът ще се изправи срещу победителя в двубоя между Новак Джокович и Милош Раонич. Срещата започва преди минути гейм на Джокович. https://blitz.bg/sport/